Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Νεολαιίστικες γιορτές σε όλη τη χώρα

Μια ξεχωριστή σκηνή για τους μαθητές θα στηθεί στο Φεστιβάλ της Αθήνας

«Δίνε το χέρι σ' όποιον σηκώνεται... Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», είναι το σύνθημα του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», οι εκδηλώσεις του οποίου έχουν ξεκινήσει σε διάφορες πόλεις και γειτονιές και θα κορυφωθούν στις 13, 14 και 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», στο Ιλιον, ενώ ακριβώς μια βδομάδα νωρίτερα θα γίνουν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης στο πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Φέτος στο χώρο του Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σκηνή για τους μαθητές με τριήμερες πολύμορφες εκδηλώσεις. Στο στέκι τους οι μαθητές θα συμμετέχουν σε αφιερώματα, συζητήσεις, σκετς και σατιρικά δρώμενα. Στη σκηνή θα ανεβαίνουν μαθητικά συγκροτήματα και καλλιτεχνικές μουσικοθεατρικές ομάδες από θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης. Το πρόγραμμα κάθε μέρας θα κορυφώνεται με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα σε όλο το τριήμερο θα υπάρχει χώρος για γκράφιτι και άλλες δραστηριότητες.

Εκδηλώσεις αυτή την περίοδο

Αυτή την περίοδο γίνονται και εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, καθώς και πολύμορφες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε γειτονιές.

Σ' αυτό το πλαίσιο, το 2ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Καβάλα διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στο παρκάκι του Βύρωνα (οδός Βουλγαροκτόνου) και το Σάββατο 28 Ιούλη, 9 μ.μ., στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ποταμουδίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Θέατρο Σκιών, Καραγκιόζη, ομιλία, λαϊκό γλέντι, έκθεση βιβλίου.

Επίσης, τη Δευτέρα 30 Ιούλη, γίνεται το κεντρικό Φεστιβάλ της Πρέβεζας, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Ανδρούτσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στο παγκόσμιο εργατικό τραγούδι, αφιέρωμα στην Σωτήρια Βασιλακοπούλου και ομιλία.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
  • Σήμερα Τετάρτη, στο πάρκο Πτολεμαΐδας, στις 9 μ.μ., με θέμα «Ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις - ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Ομιλητής ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα προβληθεί DVD και θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
  • Την Παρασκευή 27 Ιούλη, στη Θήβα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στην Πάτρα, η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Αχαΐας και η ΟΒ Νυχτερινών Σχολείων διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Το γαλάζιο τετράδιο», στις 7 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Ομιλήτρια η Μ. Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ.
  • Το Σάββατο 28 Ιούλη, στη Χαλκίδα, γίνεται τουρνουά ποδοσφαίρου με θέμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά - ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ