Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ
Αγωνιστικές δράσεις για το δικαίωμα στη δουλειά

Κάλεσμα στα πρωτοβάθμια σωματεία να οργανώσουν άμεσα τη δράση τους με έκτακτα Διοικητικά Συμβούλια, γενικές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κ.λπ., μπροστά στον κίνδυνο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρεθούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, απευθύνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Καλλικρατικό» νόμο, τις συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων από το σχολικό έτος 2012 - 2013 και στο εξής θα τις συνάπτουν οι δήμοι, είτε με προκήρυξη διαγωνισμού είτε αναθέτοντας την καθαριότητα σε κάποιο μεγαλοεργολάβο. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει την πόρτα της ανεργίας για χιλιάδες συμβασιούχους που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.

Χτες, το Σωματείο του Πειραιά και το Συνδικάτο Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση με τον υφυπουργό. Τα σωματεία, μεταξύ άλλων, απαίτησαν την ανανέωση όλων των συμβάσεων των καθαριστριών δημόσιων σχολείων και τη μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο υφυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες και το νόμο (δηλαδή προκήρυξη διαγωνισμού και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ή ανάθεση σε εργολάβους) και δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα ώστε, όπως είπε, να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι των σωματείων ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν να βγουν στην ανεργία εργαζόμενοι και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο του Βόλου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνουν τις επόμενες μέρες και τα σωματεία καθαριστριών - καθαριστών σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Βέροια - Νάουσα. Τέλος, τα σωματεία Λάρισας και Μαγνησίας θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ