Με καθυστερημένη εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας δίνει εντολή στους εργοδότες για μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους.
Οι οδηγίες που δίνει το υπουργείο Εργασίας είναι μέτρα αυτοπροστασίας των εργαζομένων, όπως η χρήση προστατευτικών ενδυμάτων, εντομοαπωθητικών και εντομοκτόνων καθώς και ψεκασμούς στα ρούχα. Μετά την αδράνεια δηλαδή που επέδειξε το κράτος όσον αφορά τους ψεκασμούς, το υπουργείο Υγείας κάνει συστάσεις που θα έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Εργαζόμενοι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης είναι: Αγρότες, γεωπόνοι, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, μηχανικοί, κηπουροί, δασολόγοι, φύλακες, εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών κλπ. Επιπρόσθετα, εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργαστήρια όπου χειρίζονται ιστούς ή υγρά που έχουν μολυνθεί με τον ιό διατρέχουν κίνδυνο, ιδίως εάν το δέρμα τους έχει αμυχές και δε λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
Επίσημα έχουν απομονωθεί 11 κρούσματα και από αυτά τα εννέα είχαν συμπτώματα από το νευρικό σύστημα. Ενας απ' τους προσβληθέντες κατέληξε. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος, αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό, με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί. Με βάση, δηλαδή, αυτή την προσέγγιση τα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.500.