Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Μια ... πανάκριβη πολεμική επιχείρηση

Από το Αφγανιστάν στους... Ολυμπιακούς Αγώνες! Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες «πρώτης γραμμής» θα κληθούν να συνεισφέρουν στη διατήρηση της τάξης, κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου, όπως ανέφερει η εφημερίδα «Guardian» σε προχθεσινό της δημοσίευμα. Κι αυτό διότι φαίνεται ότι αποτυγχάνει παταγωδώς το σχέδιο φύλαξης από τη γνωστή διεθνώς εταιρεία σεκιούριτι η οποία έχει αναλάβει το «έργο».

Εν μέσω, λοιπόν, παραιτήσεων και πλήθους δημοσιευμάτων σχετικά με «το χάος που επικρατεί στην ασφάλεια εξαιτίας της συγκεκριμένης εταιρείας», αποφασίστηκε να κληθούν οι... ειδικές δυνάμεις για να βγάλουν... το «φίδι από την τρύπα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας, οι στρατιώτες που θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα κατά τη διάρκεια των Αγώνων στη βρετανική πρωτεύουσα, έκαναν εξάμηνη θητεία στο Αφγανιστάν, ενώ για τις ανάγκες των Αγώνων έλαβαν ειδική εκπαίδευση διάρκειας τριών μηνών.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, «1.200 άντρες και γυναίκες από την 20ή Αrmoured Brigade, γνωστή ως "Iron Fist" αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, μιας και η δύναμη που αρχικά είχε υπολογιστεί, δε φαίνεται να είναι αρκετή για όλες τις εγκαταστάσεις.

Βέβαια, από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της εταιρείας φύλαξης δηλώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς και θα είναι απόλυτα έτοιμοι όταν χρειαστεί. Ωστόσο όμως, δε φαίνεται να πιάνουν τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψαν με τους διοργανωτές και προέβλεπε τη διαθεσιμότητα 10.000 εκπαιδευμένων ανδρών και γυναικών.

Πάντως, το θέμα με τους στρατιώτες έχει δημιουργήσει αναταραχή στην αγγλική κοινή γνώμη καθώς πολλοί είναι αυτοί που αντιδρούν στην πλήρη στρατιωτικοποίηση της καθημερινότητας στον Λονδίνο τουλάχιστον για 4 βδομάδες και μάλιστα από επαγγελματίες - στρατιώτες (όπως είναι αυτοί που υπηρετούν στο Αφγανιστάν).

Παράλληλα, δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι μέχρι σήμερα το ποσό του προϋπολογισμού που αφορούσε τα μέτρα ασφαλείας ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ, ενώ μόλις πρόσφατα εγκρίθηκαν και άλλα 23 εκατ. ευρώ για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο του πλήθους θεατών και τουριστών που θα βρεθούν στην αγγλική πρωτεύουσα. Τώρα, με τα νέα δεδομένα πλέον τα πράγματα όσον αφορά το οικονομικό φαίνεται να αλλάζουν ξανά. Και φυσικά όλα αυτά τα χρήματα θα κληθούν στο τέλος να πληρώσουν οι Αγγλοι πολίτες μέσω της φορολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ