Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Κινδυνεύει το τμήμα εμβολιασμών και μια σειρά κλινικές

Οι μεταθέσεις νοσηλευτών που προωθούνται θα αφήσουν ακόμα πιο απροστάτευτη την υγεία των λαϊκών οικογενειών της περιοχής

Από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων με μαζικούς φορείς
Από τη χτεσινή συνέλευση των εργαζομένων με μαζικούς φορείς
Την ανάγκη σύσσωμος ο εργατόκοσμος και οι λαϊκές οικογένειες της Δυτικής Αττικής να ξεσηκωθούν ενάντια στην εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων που ισοδυναμεί με ευθύ χτύπημα στην προστασία της υγείας τους, αναδεικνύει η αγωνιστική δράση που έχει αναλάβει το σωματείο εργαζομένων στο «νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα» ενάντια στο νέο σχέδιο υποβάθμισης του νοσοκομείου. Χτες, με πρωτοβουλία του σωματείου έγινε συνέλευση με τη συμμετοχή πλήθους μαζικών φορέων της περιοχής, όπου και αναδείχτηκαν οι συνέπειες των κυβερνητικών σχεδίων για μεταφορά 30 νοσηλευτών από το «Αγία Βαρβάρα» στο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι έτσι θα λειτουργήσει νέα νευροχειρουργική κλινική.

Ομως, η κυβέρνηση προκαλεί όταν καλλιεργεί εντυπώσεις πως δήθεν δρα για το λαϊκό όφελος, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Την ώρα που καλλιεργεί εντυπώσεις για ενίσχυση του «Αττικού», η μεταφορά νοσηλευτικού προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα» (ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και δύο επισκέπτες Υγείας) θα οδηγήσει - όπως μεταξύ άλλων εξηγούν οι εργαζόμενοι - σε κλείσιμο το τμήμα εμβολιασμών που κάθε χρόνο εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά από όλο το Λεκανοπέδιο, ενώ κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο και το νοσοκομείο. Με το λιγοστό προσωπικό που αυτή τη στιγμή υπάρχει, αποδυναμώνονται μία σειρά κλινικές όπως: παθολογική, καρδιολογική, χειρουργική, το τμήμα του τεχνητού νεφρού το οποίο είναι πρότυπο καθώς εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά καθημερινά από όλη την Αθήνα. Οι μετακινήσεις αυτές, όπως εξηγούν, ανοίγουν το δρόμο για τη μετακίνηση και του ιατρικού προσωπικού το οποίο αποτελείται από περίπου 58 μόνιμους υπαλλήλους και 35 ειδικευόμενους. Ηδη, όπως κατήγγειλαν, το υπουργείο Υγείας, μετά τις προχτεσινές εξαγγελίες για μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού, χτες, χωρίς να αιτιολογήσει ζήτησε και αναλυτικές καταστάσεις με τα προσωπικά στοιχεία και του ιατρικού προσωπικού...

Είναι λοιπόν ολοφάνερος ο κίνδυνος, οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής να μείνουν ακόμα πιο απροστάτευτες, όσο κι αν ο υφυπουργός Υγείας - σε έκτακτη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων - ισχυρίστηκε χτες ότι θα ανοίξουν τρεις κλινικές στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» με τη μεταφορά προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα», και ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του προϋπολογισμού αφού αυτό θα γίνει με μεταφορά πλεονάζοντος νοσηλευτικού προσωπικού από το «Αγία Βαρβάρα», στο οποίο δε θα κλείσει καμία κλίνη. Ισχυρίστηκε πως το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό, ο διορισμός του οποίου υπεγράφη, ενώ πρόσθεσε πως η παραπληροφόρηση ότι στις προθέσεις του υπουργείου να κλείσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής είναι ψευδής.

Πάντως, χτες το βράδυ τα χαρτιά των μετακινήσεων «μοιράζονταν» στους νοσηλευτές και μέσω δικαστικών κλητήρων.

Νέα κινητοποίηση σήμερα

Σήμερα στις 10 π. μ., οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Εργαζομένων με τη στήριξη μαζικών φορέων, συγκεντρώνονται στις πύλες του νοσοκομείου, από όπου θα μεταβούν στο Υπουργείο Υγείας για να πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας.

Οπως τόνισε στη χτεσινή συνέλευση, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κ. Κέκας, εδώ και αρκετό διάστημα γίνονται συνεχείς σχεδιασμοί για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, που θα το οδηγήσει σε κλείσιμο. Οπως είπε, το νοσοκομείο αυτό, λειτουργεί σχεδόν 50 χρόνια και εξυπηρετεί χιλιάδες περιστατικά από όλη τη χώρα και την Αττική.

«Δεν δεχόμαστε να φύγουν οι εργαζόμενοι. Δε χρωστάμε μία δραχμή. Πληρώνουμε κάθε μήνα τις εισφορές μας. Δεν φταίμε εμείς γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η κατάσταση. Ηδη σήμερα το πρωί, αποτρέψαμε το δικηγόρο του υπουργού να επιδώσει τα ειδοποιητήρια σε όσους μετακινούνται», τόνισε καταλήγοντας.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής σημειώνοντας πως για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να διεκδικήσουν έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και πρόσθεσε: Γι' αυτό το λόγο σας καλούμε όλους να υπερασπιστείτε το δημόσιο χαρακτήρα της, τη δουλειά σας και τα δικαιώματά σας.

Παρέμβαση στη συνέλευση πραγματοποίησε και ο Γιώργος Γιαννακόπουλος εκ μέρους του Συνδικάτου Οικοδόμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων.

Στη συνέλευση, ανάμεσα στους άλλους, παραβρέθηκαν και μίλησαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου και Μαρία Μπόλαρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ