Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ
Συνεχίζουν τη δράση τα συνδικάτα

Τα αδιέξοδα μεγαλώνουν, πρέπει να μπει σχέδιο δράσης σε κάθε κλάδο

Από την πρόσφατη σύσκεψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για Υγεία - Φοροληστεία
Από την πρόσφατη σύσκεψη ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για Υγεία - Φοροληστεία
Με στόχο να οργανωθεί η λαϊκή παρέμβαση ενάντια στα δραματικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες λόγω της κατάστασης σε Υγεία και της φοροληστείας συνεχίζουν τη δράση τους συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Σ' αυτά τα ζητήματα εστίασε το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση Νομού Λάρισας την παρέμβαση που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενο μεταξύ άλλων στις ιδιωτικοποιήσεις στην Τοπική Διοίκηση, την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία, τη ληστρική φορολογία, την πολιτική που έχει μετατρέψει τις ανάγκες των παιδιών σε εμπόρευμα με αποτέλεσμα οι παιδικοί σταθμοί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

Παράλληλα, το Συνδικάτο σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης:

  • Ηδη κυκλοφορεί κείμενο συλλογής υπογραφών ενάντια στη φοροληστεία. Η συλλογή των υπογραφών θα γίνει έως 25 Ιούλη και στις 26 Ιούλη 2012 προχωρά σε 2ωρη στάση εργασίας 12.00 - 2.00 μ.μ. και συγκέντρωση στην Α' Εφορία με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας.
  • Οργανώνει πλατιά σύσκεψη εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση την Τρίτη 17 Ιούνη και ώρα 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
  • Προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής εργαζομένων κατά οποιασδήποτε κατάσχεσης για υπερχρεωμένα νοικοκυριά συναδέλφων που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια.
  • Θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ για την οριακή κατάσταση που έχει φτάσει. Απαιτεί άμεσα γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, την επιστροφή όλων των χρημάτων από το «κούρεμα».

Ακόμα θα ξεκινήσει πλατιά ενημέρωση του λαού του νομού για την απαξίωση των υπηρεσιών και κύρια της καθαριότητας, με ευθύνη και των δημοτικών αρχών. Θα αναπτύξει δράσεις για τα σοβαρά προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς σε συντονισμό με άλλα συνδικάτα με αίτημα αιχμής να μη μείνει κανένα παιδί εκτός, τη νέα σχολική χρονιά.

Ζητούν ζωή με αξιοπρέπεια

Την καταδίκη τους στην πολιτική της άγριας φοροεπιδρομής και της διάλυσης της δημόσιας υγείας εξέφρασαν χτες οι εργαζόμενοι του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το πρωί πραγματοποίησαν συνέλευση στο προαύλιο του νοσοκομείου όπου αποφάσισαν επιτόπου να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο διοικητή του νοσοκομείου και στην 6η εφορία.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεσα χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και του τομέα υγείας, προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας που τσακίζει κόκαλα.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον υποδιευθυντή της 6ης Εφορίας και κατέθεσαν το ψήφισμά τους με το οποίο ζητούν, να αυξηθεί το αφορολόγητο σε επίπεδα που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και να ζουν με αξιοπρέπεια, να ενταχθούν στα έξοδα της φορολογίας οι λογαριασμοί ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, να μπει τέρμα στη φοροληστεία του λαού και να καταργηθούν οι φοροελαφρύνσεις στους τραπεζίτες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Απαίτησαν να μην γίνουν κατασχέσεις σε σπίτια εργατικών λαϊκών οικογενειών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων(2016-11-10 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ(2014-09-04 00:00:00.0)
Κατάσχεση μισθού εργαζομένης στην «κοινωφελή»(2014-02-27 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης(2013-09-04 00:00:00.0)
«Στο φουλ» οι προετοιμασίες μέσα από κινητοποιήσεις(2012-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ