Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΑΜΕ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούν ανάκληση των απολύσεων

Με απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, απαντούν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 3 νέες απολύσεις δημοσιογράφων από το «TV 100» και το «FM 100», που πραγματοποίησε η διοίκηση.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θεσσαλονίκης, απαιτούν την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων και την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούν τους εργαζόμενους της ΔΕΠΘΕ να μη δείξουν καμιά ανοχή και αναμονή, να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων και την αποτροπή νέων. Καλούν και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν ενεργά στους συναδέλφους τους της ΔΕΠΘΕ, να συντονίσουν μαζί τους την αγωνιστική δράση γιατί η «φωτιά» απειλεί και τους ίδιους.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ΠΑΜΕ και Λαϊκή Συσπείρωση, σημειώνουν: «Με εντολή του Δημάρχου Γ. Μπουτάρη, η πλειοψηφία της ΔΕΠΘΕ, προχώρησε σε 3 ακόμα απολύσεις δημοσιογράφων, επικυρώνοντας έτσι την εκτίμησή μας (από τον Μάρτη 2011) ότι δύο είναι οι εναλλακτικές προοπτικές της διοίκησης Μπουτάρη για τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης (και πολλές άλλες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης): Κλείσιμο ή Συρρίκνωση και Ξεπούλημα. (Η συρρίκνωση προηγείται του ξεπουλήματος). Είχαμε προειδοποιήσει για τις εξελίξεις αυτές. Προειδοποιούμε και σήμερα: ο κατήφορος αυτός δεν έχει τέλος. Θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη βαρβαρότητα.

Οι επικλήσεις της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να συνεχίσει τη συντήρηση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης ακυρώνονται πανηγυρικά από το γεγονός ότι οι εργολάβοι συνεχίζουν να κάνουν πάρτι στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε βάρος των κατοίκων της πόλης που χειμάζονται από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. (Γιατί άραγε, δεν εξοικονόμησε ο Δήμος μεγάλα ποσά χρημάτων που διατίθενται σε εργολάβους, όταν η εργασία που αυτοί αναλαμβάνουν πανάκριβα μπορεί να γίνει από τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου με ασύγκριτα μικρότερο κόστος; Και έτσι να εξασφαλιστεί το ποσό για τη μισθοδοσία των εργαζόμενων που απολύονται;).

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΠΘΕ να μη δείξουν καμιά ανοχή και αναμονή. Η βαρβαρότητα θα συνεχιστεί. Να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων και την αποτροπή νέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ