Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Σκηνή απ' την ταινία «I' m a Cyborg, But That's ΟΚ!»
Σκηνή απ' την ταινία «I' m a Cyborg, But That's ΟΚ!»
Ο Κορεάτης Τσαν Γουκ Παρκ σκηνοθετεί την αισθηματική κωμωδία «I' m a Cyborg, But That's ΟΚ!», που θα προβάλει απόψε - δυστυχώς τις πρώτες πρωινές ώρες - στις 02.45 η ΕΤ-1.

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα ψυχιατρικό άσυλο, γεμάτο ανθρώπους με περίεργες σκέψεις, ιδιόρρυθμες συμπεριφορές και ζωηρή φαντασία, εισάγεται η Γιανγκ - Γκαν, μια νεαρή κοπέλα που νομίζει ότι είναι μηχάνημα. Κανείς δεν ξέρει το μυστικό της. Και κανείς δεν την καταλαβαίνει... Εκτός από τον Ιλ - σουν. Εναν νεαρό κλεπτομανή που «κλέβει» τις ιδιότητες των άλλων. Ετσι, κι εκείνη της ζητά να της κλέψει τη συμπάθεια, ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, όπως της λέει η φανταστική φωνή που της ψιθυρίζει στο αυτί... Γιατί μόνο χωρίς αυτό το συναίσθημα θα μπορέσει να σκοτώσει αυτούς που κρατάνε φυλακισμένη την αγαπημένη της γιαγιά. Και εκείνος ...θα το κάνει. Και θα προσπαθήσει με τον δικό του - σουρεαλιστικό, ονειρικό - τρόπο να την βοηθήσει και να την επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Η ταινία «I' m a Cyborg, But That's ΟΚ!», με τη βοήθεια του καλού φωτογράφου της (Τζουνγκ Τζουνγκ - Χουν) και του ακόμα καλύτερου συνθέτη της (Τσο Γουνγκ - Ουκ) είναι μια πανέμορφη, αν και αντιφατική ποιητική αλληγορία για τον έρωτα και όχι μόνο! Ο Παρκ έβαλε τους ήρωές του σε ένα ψυχιατρικό άσυλο (χώρο που επιτρέπει υπερβάσεις). Υπερβατικοί και οι ίδιοι, είναι γεμάτοι «παράξενες» σκέψεις και συμπεριφορές! Τέτοιοι ήρωες μπορούν να λένε «απίθανα» πράγματα! Πράγματα που στα στόματα των «λογικών» ακούγονται υπερβολικά και άνοστα!

Στις 22.00 το STAR θα προβάλει την ταινία «Το χάρισμα», του Σαμ Ράιμι.

Σε μια φιλήσυχη επαρχιακή πόλη ζει η Ανι, χήρα και μητέρα τριών αγοριών. Οι κάτοικοι της πόλης γνωρίζουν πως η νεαρή μητέρα είναι προικισμένη με μαντικές ικανότητες και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ζητήσει τη βοήθειά της. Παρ' όλα αυτά όλοι αναστατώνονται από ένα απρόσμενο και μακάβριο γεγονός: Η νεαρή Τζέσικα Κινγκ, σύζυγος του κακότροπου Ντόνι Μπάρκσντεϊλ και κόρη ενός από τους επιφανείς κατοίκους της πόλης, εξαφανίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Οταν οι έρευνες των αστυνομικών αρχών αποβαίνουν άκαρπες, ο πατέρας της κοπέλας ζητά τη βοήθεια της Ανι. Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κιάνου Ριβς, Τζοβάνι Ρίμπιζι, Χίλαρι Σουόνκ.

Στις 00.30 από τη ΝΕΤ θα παρακολουθήσουμε το θρίλερ μυστηρίου «Πέρα από το θάνατο», σε σκηνοθεσία Πολ Μάρκους.

Ενας ντετέκτιβ ανακαλύπτει τις δικές του μεταφυσικές ικανότητες όταν του αναθέτουν να λύσει το μυστήριο ενός κατά συρροή δολοφόνου. Ο ψυχοπαθής δολοφόνος έχει εμμονή με το παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». Οσο οι φόνοι συνεχίζονται ο ντετέκτιβ χώνεται όλο και πιο βαθιά στην υπόθεση και φόβοι του παρελθόντος συναντούν τους φόβους του παρόντος... Παίζουν: Κίφερ Σάδερλαντ, Γκάρι Χάντσον, Χένρι Τσέρνι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ