Δευτέρα 18 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ιστορία ... ανατροπής

Τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη και κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη και Μανόλη Παντελιδάκη.

«Ενα ταξίδι στην επιθυμία για έναν κόσμο ελεύθερο, έναν κόσμο δίκαιο, με αίτημα την ευτυχία είναι οι "Ορνιθες" του Αριστοφάνη» - σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Ο μεγάλος αυτός σατιρικός ποιητής διηγείται μια ιστορία ανατροπής μιας κοινωνίας διεφθαρμένης, παρακμιακής, μιας κοινωνίας που υποβαθμίζει την επιθυμία για ζωή, σε αγωνιώδη προσπάθεια για επιβίωση. Οι "Ορνιθες" είναι ένα κείμενο πολιτικό και ταυτόχρονα μια ποιητική παραβολή που καυτηριάζει έναν κόσμο απάνθρωπο και ονειρεύεται "μια κοινωνία πουλιών", δηλαδή μια κοινωνία με φαντασία, που υιοθετεί τις αρχετυπικές αξίες του Δικαίου, της αξιοκρατίας και της διαρκούς κίνησης. Μια κοινωνία που μπορεί να φαντάζει απραγματοποίητη, αλλά αν ο Ανθρωπος σταματήσει να την επιθυμεί κινδυνεύει με αφανισμό. Οι "Ορνιθες" είναι ένα έργο τόσο σύγχρονο όσο και η ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει πάνω από τις ατομικές και κοινωνικές δεσμεύσεις του και να δημιουργήσει μια "άλλη" κοινωνία, χωρίς υποκρισία, φόβο, καταστροφική μανία και κοινωνική αδικία. Ουτοπικό; Από εμάς εξαρτάται»!

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Σωκράτης Πατσίκας, Αγορίτσα Οικονόμου, Σταύρος Σιόλας, Μάρα Βλαχάκη, Προκόπης Αγαθοκλέους. Εναρξη στις 2-5/7 στα Χανιά, Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Ακολουθεί περιοδεία. Η παράσταση θα παιχθεί στις 10 και 11 Αυγούστου στην Επίδαυρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαχρονικά επίκαιρος ο Αριστοφάνης(2012-09-19 00:00:00.0)
Θεατρικές διαδρομές(2012-08-07 00:00:00.0)
Αναζητώντας τη Νεφελοκοκκυγία του σήμερα(2012-08-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ