Αλέκα Παπαρήγα: Το ΚΚΕ προτίμησε να πει στο λαό την αλήθεια για το χαρακτήρα της κρίσης και τα ενδεχόμενα που συνεπάγονται οι αρνητικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη. Την πιο μεγάλη σημασία έχει η ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος
Το εκλογικό αποτέλεσμα για το λαό, που έχει δοκιμαστεί βαριά από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ακολούθησαν, είναι αρνητικό. Θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός σοβαρά προβλήματα και εξελίξεις και όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του.
Θα τηρήσουμε ό,τι προεκλογικά είπαμε στο λαό. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα. Αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρξει πίστωση χρόνου από το λαό, καθώς οι αρνητικές εξελίξεις θα τρέχουν, και με μεγάλη ταχύτητα.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βάση της λαϊκής αντεπίθεσης πρέπει να είναι οι τόποι δουλειάς, οι κλάδοι και οι γειτονιές. Και πάνω απ' όλα έχει την πιο μεγάλη σημασία η ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία που θα παλεύει και για τα άμεσα και τρέχοντα ζητήματα, αλλά θα συγκεντρώσει δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή που χρειάζεται.