Πέμπτη 14 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΚΟ
Ξεκίνησαν το δουλεμπόριο ανέργων

Δουλειά με ημερομηνία λήξης, για 5 μήνες το πολύ και μισθούς πείνας, επιφυλάσσουν κεντρική και τοπική διοίκηση για τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Στα προγράμματα αυτά δήμοι γνωστοποιούν τις ανάγκες τους για προσωπικό σε «φορείς Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Οι ΜΚΟ βρίσκουν και στέλνουν άνεργους που ψάχνουν δουλειά στους δήμους. Ο δήμος Αθηναίων με εκατοντάδες συμβασιούχους του να απολύονται (από Βρεφοκομείο, Καθαριότητα, ΟΠΑΝΔΑ), να επιζητούν παραμονή στην εργασία τους, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια, ξεκίνησε με τις ΜΚΟ που συνεργάζεται να δέχεται τέτοιες αιτήσεις ανέργων.

Η δημοτική αρχή στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και του ΕΣΠΑ, συμμετέχει σε συνεργασία με επτά ΜΚΟ στο πρόγραμμα "κοινωφελούς εργασίας" για «Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣ - Κεντρικός Τομέας».

Διευκρινίζουν ότι τα προγράμματα αυτά δίνουν «ευκαιρίες απασχόλησης» για συνολικά 625 ανέργους, με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε υπηρεσίες του δήμου και ειδικότητες όπως διοικητικοί υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νομικοί, πτυχιούχοι πληροφορικής, κοινωνικοί επιστήμονες, παιδαγωγοί, διάφορες τεχνικές ειδικότητες, γυμναστές, δημοσιογράφοι κ.α. Οι επτά ΜΚΟ που συνεργάζονται, ως «δικαιούχοι φορείς», με τον δήμο είναι οι: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, ΠΡΑΞΙΣ, ΚΜΟΠ, ΑΘΗΝΑ, ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ, ΚΕΑΝ.

Σε μια περίοδο που οι άνεργοι ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκατ. και οι οικογένειές τους δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, κυβέρνηση και δήμοι δίνουν κάποια κονδύλια του ΕΣΠΑ σε προγράμματα πεντάμηνης διάρκειας με 625 ευρώ μισθό. Να δουλέψουν μερικοί για λίγο παρέχοντας αποσπασματικές και με ημερομηνία λήξης υπηρεσίες, μέχρι να φύγουν, να βγει νέα προκήρυξη, να κατατεθούν νέες αιτήσεις, να έρθουν νέοι, «ανακυκλωμένοι» δικαιούχοι όμηροι, μέχρι να λήξει η σύμβαση, και πάει λέγοντας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ