Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιητικά «ταξίδια»

Η «Πολιτιστική Δράση» της Ενωσης Μουσικοσυνθετών - Στιχουργών Ελλάδας (ΕΜΣΕ) τιμώντας τον Γιώργο Κακουλίδη για τα 33 χρόνια ποιητικής παρουσίας του εξέδωσε μια συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του με τίτλο «Ποίηση 1979 - 2012». Ποιήματα βιωματικά , αναδυόμενα μέσα από τις σκοτεινιές των μητροπόλεων.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε προχτές παρουσία πολλών φίλων. Για την ποίηση του Γιώργου Κακουλίδη μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη ο φίλος και συνεργάτης του (μελοποίησε έργα του) Θάνος Μικρούτσικος και ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος. Ποιήματα διάβασαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Μαρία Κίτσου.

Ο Γιώργος Κακουλίδης έχει εκδώσει 13 ποιητικές συλλογές, 6 πεζογραφήματα (μεταξύ των οποίων τα αφηγήματα «Το σύνδρομο του Παρθένη» και «Η σειρήνα της Ομόνοιας»), το μυθιστόρημα «Η λέσχη της στιγμής», η συλλογή διηγημάτων «Περί αλητείας», τα θεατρικά έργα «Τα μάτια του βασιλιά» και «Ο Μπαλτάσαρ μίλησε» και τη μαρτυρία «Η μαύρη κούρσα του κυρίου Καρούζου». Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ