Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ψαλίδισμα» από το ΣτΕ στην προστασία των δασών

Την πρόσληψη 1.500 συμβασιούχων πυροσβεστών ενέκρινε στο ...και πέντε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Η θετική εισήγηση της τριμελούς επιτροπής έρχεται να αλλάξει αυτά που θεωρούσαν ως δεδομένα τόσο το υπουργείο Οικονομικών (και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυρόσβεσης Διάσωσης (ΠΟΣΠΥΔ).

Συγκεκριμένα, μέχρι και χτες το πρωί, από τους παραπάνω θεωρούνταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως το ΣτΕ θα γνωμοδοτούσε θετικά στην πρόσληψη 1.906 συμβασιούχων πυροσβεστών (που ήταν είτε επιλαχόντες είτε είχαν «κοπεί» από το διαγωνισμό για Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης). Ομως, αργά χτες το απόγευμα, γνωστοποιήθηκε η απόφαση που αναφέρει πως «συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπεί κατά την προεκλογική περίοδο η πρόσληψη 1.500 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τουλάχιστον πέντε και όχι πλέον των έξι μηνών». Και συνεχίζει επισημαίνοντας πως «δεν συντρέχει ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών». Εκτός του «ψαλιδιού» σε 406 θέσεις, οι 1.500 εργαζόμενοι θα χάσουν και το ταμείο ανεργίας καθώς πρέπει να δουλέψουν έξι μήνες προκειμένου να μπουν σ' αυτό. Επίσης, δεν έπιασαν ούτε χτες δουλειά, όπως διαβεβαιωνόταν από τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη αλλά και από την ίδια την ΠΟΣΠΥΔ.

Γίνεται ξεκάθαρο πως οι δεσμεύσεις τόσο της υπηρεσιακής κυβέρνησης όσο και αυτής των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ νωρίτερα, ήταν για τα μάτια του κόσμου και για να συνεχίσουν να κρατούν τους 1.906 εργαζόμενους σε ομηρία. Αμοιρη ευθυνών όμως δεν είναι και η ΠΟΣΠΥΔ, που άφησε ξανά για την τελευταία στιγμή ένα τόσο σημαντικό θέμα, όχι μόνο για την εργασία αυτών των ανθρώπων αλλά και για την ίδια την προστασία των δασών, που εδώ και δεκαετίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και έχουν μετατραπεί σε εμπόρευμα και πεδίο ασύδοτης κερδοσκοπίας για το μεγάλο κεφάλαιο. Τώρα, μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ