Σάββατο 2 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οικογένειες ΡΟΜ

Σε διακοπή του ρεύματος από δεκάδες οικογένειες ΡΟΜ που ζουν στον οικισμό του Δροσερού στην Ξάνθη, προχώρησε την Πέμπτη η ΔΕΗ, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη ζωή τους. Η επιχείρηση της ΔΕΗ έγινε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, υπό το φόβο των αντιδράσεων. Ξεκίνησε στις 5 τα χαράματα και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Οι οικογένειες των ROM, που ανήκουν στα πιο εξαθλιωμένα οικονομικά και κοινωνικά εργατικά και λαϊκά στρώματα, καταδικάζονται να ζουν και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς το αναγκαίο κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης. Πρόκειται για ανθρώπους που κάνουν δουλειές του ποδαριού, απασχολούνται σε αγροτικές δουλειές, ή στο πλανόδιο εμπόριο, και εξασφαλίζουν μετά βίας εισόδημα για να ζουν. Στην πλειοψηφία τους είχαν συσσωρευμένα χρέη από λογαριασμούς ρεύματος, καθώς αδυνατούσαν να πληρώσουν και όποιους διακανονισμούς έκαναν το προηγούμενο διάστημα με τη ΔΕΗ.

Δυναμική κινητοποίηση στη ΔΕΗ, με αίτημα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης και τη μαζική συμμετοχή των οικογενειών του Δροσερού. Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ δήλωσαν ότι για να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος θα πρέπει να πληρωθεί το 50% της οφειλής και στη συνέχεια να γίνει διακανονισμός για το υπόλοιπο ποσό. Επιβεβαίωσαν δηλαδή, την απόφαση της ΔΕΗ, να καταδικάσει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ καταγγέλλει την απάνθρωπη επιχείρηση της ΔΕΗ στο συνοικισμό του Δροσερού, σημειώνοντας: «Αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι το ρεύμα, βασικό κοινωνικό αγαθό, αποτελεί εμπόρευμα και παράγεται και καταναλώνεται με βάση το κέρδος. Χιλιάδες οικογένειες που έχει να μπει μεροκάματο στο σπίτι τους για μήνες ή και χρόνια ζουν καθημερινά με το φόβο της διακοπής του ρεύματος από το σπίτι τους.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων του Δροσερού σε όποιες κινητοποιήσεις πραγματοποιήσουν για να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα σε κάθε σπίτι, όπως έκανε και σε κάθε άλλη περίπτωση. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ