Πέμπτη 24 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΟΚ
Ρεσιτάλ προεκλογικού εμπαιγμού

Προαναγγέλλει συμμετοχή σε συγκυβέρνηση για την «ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής»

Τα φούμαρα για «αναθεώρηση» μέτρων του μνημονίου περιέφερε χτες και στις Βρυξέλλες ο Ευ. Βενιζέλος, για να εξυπηρετήσει την προεκλογική εκστρατεία εξαπάτησης του λαού, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας για την «ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως έχει δεσμευτεί, βάσει της δανειακής σύμβασης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της χτεσινής συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) είχε επαφές με επικεφαλής σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, στη διάρκεια των οποίων τους διαβεβαίωσε για τη στρατηγική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ στην προώθηση των ευρωενωσιακών πολιτικών λιτότητας και «ανάπτυξης».

Την ίδια ώρα και με στόχο την εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών του Ιούνη, ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι έτοιμοι να «βοηθήσουν την Ελλάδα να σπάσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας». Οπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, «τα σημεία που η τρόικα μας απέρριψε, στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση που είχαμε, τώρα μπορούμε να τα επαναφέρουμε. Γιατί ξέρουμε ποια είναι τα σημεία αυτά και πώς μπορούν τώρα να πειστούν οι Ευρωπαίοι».

Οπως δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΣΚ, παρουσίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογή», μέσω της επιμήκυνσης του μνημονίου κατά ένα χρόνο μέχρι το 2015. Την ίδια ώρα, ωστόσο, έθετε σαν προϋπόθεση την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή τη συνέχιση της άγριας λιτότητας και φορολεηλασίας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόβαλε και τις «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» που είναι έτοιμη να αναλάβει η ΕΕ και υποστήριξε ότι «υπάρχει κλίμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αλλά και ομοθυμίας για την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης». Ουσιαστικά, επιχείρησε να συγκαλύψει ότι τα περιβόητα ευρωπαϊκά κονδύλια και οι χρηματοδοτήσεις των μεγάλων έργων θα αποτελέσουν έναν πρόσθετο μηχανισμό παροχής κεφαλαίων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ