Κυριακή 4 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Εκκίνηση για την F1 στην Αυστραλία

Με όλους τους φίλους του αυτοκινήτου να έχουν στρέψει τα μάτια τους στην Αυστραλία ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1

Associated Press

Στη γραμμή της εκκίνησης οδηγοί και ομάδες χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο ότι είναι πανέτοιμοι, αφού μέχρι λίγες μέρες πριν έδιναν μάχη να περάσουν τα όρια πρόσκρουσης που έθεσε η παγκόσμια ομοσπονδία ζητώντας ασφαλέστερα μονοθέσια. Η Πρωταθλήτρια Ferrari ολοκλήρωσε την προετοιμασία για το Grand Prix Αυστραλίας με δοκιμές που πραγματοποίησε στην πίστα του Fiorano ο παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher με αρκετά ικανοποιητικούς χρόνους.

Η McLaren στις τελευταίες δοκιμές στη Βαρκελώνη αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας με το νέο μονοθέσιο, καθώς ο David Coulthard κατάφερε να συμπληρώσει μόνο τέσσερις γύρους και έχοντας τον οδηγό δοκιμών της Alex Wurz να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο την πρώτη ημέρα των δοκιμών. Στην ισπανική πίστα βρέθηκε και ο Juan Pablo Montoya με τη Williams, ο οποίος σημείωσε και το δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας, περίπου ένα δευτερόλεπτο αργότερος από τον Alex Wurz.

Στη Βρετανία, και πιο συγκεκριμένα στην πίστα του Silverstone βρέθηκαν οι Jordan, Arrows και Benetton, με τον Heinz-Harald Frentzen να έχει σημειώσει μέχρι στιγμής τον καλύτερο χρόνο στις δύο ημέρες των δοκιμών οδηγώντας την Jordan-Honda EJ11. Ακολουθεί ο team-mate του Jarno Trulli, με χρόνο αργότερο κατά οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Arrows, Jos Verstappen και Enrique Bernoldi αντίστοιχα. Ο Βραζιλιάνος οδηγός της ομάδας πραγματοποίησε με τη δεύτερη Α22 48 γύρους, ικανοποιώντας την ομάδα, που έδωσε την έγκριση συμμετοχής στη Μελβούρνη. Ο οδηγός της Benetton, Jenson Button, συνέχισε να ταλαιπωρείται πίσω από το τιμόνι της B201, σημειώνοντας τον αργότερο χρόνο στη βρετανική πίστα με χρόνο περίπου πέντε δευτερόλεπτα αργότερο από αυτόν του πρώτου οδηγού, του Γερμανού Heinz-Harald Frentzen.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ