Πέμπτη 1 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΛΛΗΝΗ
Καμία δέσμευση από την κυβέρνηση για τα λουτρά

Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν έδωσε χτες η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης στην αγωνία των κατοίκων της περιοχής της Κυλλήνης, σχετικά με τη λειτουργία των λουτρών της περιοχής, τα οποία έχουν πουληθεί στην εταιρία «Γκρεκοτέλ», η οποία όμως δεν τα έχει θέσει σε λειτουργία. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης.

Απαντώντας ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Καλαφάτης, σημείωσε πως οι ευθύνες για την καθυστέρηση που υπάρχει στην επένδυση της αγοράστριας εταιρίας οφείλεται σε ευθύνες του ελληνικού δημοσίου που δεν έχει εκπονήσει τις απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες για την περιοχή, λέγοντας πως «θα εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για να ακολουθήσει η διαδικασία της επένδυσης». Οσον αφορά το θέμα του Ενιαίου Φορέα για την ανάπτυξη των λουτρών, σημείωσε ότι «εσείς θέλετε το κράτος να είναι επιχειρηματίας, εμείς δεν έχουμε τέτοια αντίληψη».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κοσιώνης, σημείωσε πως «όλη η κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής είχε προσαρμοστεί στα λουτρά της Κυλλήνης και στην ελπίδα που δημιούργησε το καινούριο υδροθεραπευτήριο», σημειώνοντας αναφορικά με τις αιτιάσεις του υφυπουργού πως «δεν είναι δικαιολογία ότι η πολυεθνική εταιρία δεν έχει και εκείνη άδικο και ότι έχει το δημόσιο το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Τους κατοίκους της περιοχής δεν τους ενδιαφέρει σε ποιον πέφτει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης. Θέλουν κάποια λύση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ