Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνικές παραστάσεις στο Παρίσι

«Πόλη-κράτος»
«Πόλη-κράτος»
Στο φεστιβάλ «Εργοτάξια της Ευρώπης», που επικεντρώνεται στο σύγχρονο ελληνικό και ιταλικό θέατρο (περιλαμβάνοντας παραστάσεις, αναγνώσεις νέων έργων, διαλέξεις, συναυλίες), το οποίο οργανώνει το παρισινό «Theatre de la Ville», τον Ιούνιο, θα συμμετάσχουν τρεις ελληνικοί θίασοι, στα πλαίσια προσπάθειας της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» για την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Οι τρεις θίασοι πειραματίζονται με νέες καλλιτεχνικές φόρμες και επιδράσεις από τη σύγχρονη διεθνή θεατρική δημιουργία και με θεματολογία που αφορά σε προβλήματα και φαινόμενα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν:

Η αισθητικά και θεματολογικά πολύ ενδιαφέρουσα, με σπονδυλωτά κείμενα που αφορούν στην Αθήνα, αλλά και στην πρόσφατη πολιτικο-οικονομικο-κοινωνική ιστορία της χώρας μας, «Πόλη-κράτος» του θιάσου «Κανιγκούντα» (συμπαραγωγή με τη «Στέγη», όπου παίχθηκε πέρσι τον Απρίλη και Μάη). Η παράσταση θα δοθεί (14,15/6) στο «Theatre de Abesses».

Ο θίασος «Pequod» μετέχει με την παράσταση «Το διπλό βιβλίο» (σε συμπαραγωγή με τη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών», όπου παίχθηκε, 18/4-5/5). Πρόκειται για διασκευή, από το θίασο, του μυθιστορήματος του Δημήτρη Χατζή «Το διπλό βιβλίο», με θέμα την αναγκαστική - λόγω εμφυλίου, πολιτικών διώξεων και φτώχειας - μαζική μετανάστευση Ελλήνων στις δεκαετίες του 1940, 1950, 1960 και μέχρι τη μεταπολίτευση. Η παράσταση θα δοθεί (7 και 9/6) στη σκηνή «Coupole» του «Theatre de la Ville».

Ο θίασος «blitz» θα ανεβάσει την παράσταση «Guns! Guns! Guns!», που είχε ανεβάσει στη «Νέα Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου (2009). Η παράσταση επιχειρεί μια ανασκόπηση της διεθνούς και ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού στον 20ό αιώνα, με κείμενα - σκηνοθεσία του θιάσου, του οποίου η νέα παραγωγή θα παρουσιαστεί στη «Στέγη» την περίοδο 2012-2013. Η παράσταση θα δοθεί (8/6) στην κεντρική σκηνή του «Theatre de la Ville».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνικές παραστάσεις στο Παρίσι(2012-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ