Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Μάη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11261

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Α. ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΚΕ: Ωμός εκβιασμός σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»

ΣΕΛ.  3

Ο ΛΑΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκλογική αναμέτρηση του Ιούνη, που θα κυκλοφορήσει ως ένθετο στον αυριανό «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», παρουσίασε, χτες, η Αλέκα Παπαρήγα

  • Θέλουν το ΚΚΕ στην κυβέρνηση για να μην έχουν δυναμική αντιπολίτευση, να μην υπάρχει ισχυρό αντίβαρο στην κοινωνία. Και οι δύο εκδοχές διαχείρισης, κεντροδεξιά ή αριστερή, ανεξαρτήτως των διαφορών τους, θα οδηγήσουν: Στην ανάπτυξη με διαρκή λιτότητα και ανεργία - ευκαιριακή εργασία, με βαλκανικούς και κινέζικους, ινδικούς μισθούς, με κοινωνικές παροχές εξαθλίωσης.
  • Κανένας τίμιος, έμπειρος αγωνιστής δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει η στρατηγική αποδυνάμωσης του ΚΚΕ, δηλαδή να περάσει η τιμωρία τους και οι απειλές του συστήματος σε βάρος του Κόμματος γιατί δε θέλει να παγιδεύσει και να αυτοπαγιδευτεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης σε βάρος του λαού.
  • Ο εργαζόμενος λαός που υποφέρει έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα καταργήσει το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, θα τον απαλλάξει από τις δεσμεύσεις της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα γίνει ο ιδιοκτήτης του πλούτου της χώρας, θα αποφασίζει τι και πώς θα παράγεται, που θα καταργήσει την ανεργία και τις περιφερειακές ανισότητες. Που θα αναπτύσσει τις διεθνείς οικονομικές συνεργασίες της χώρας με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος των λαών.

ΣΕΛ.  7  -  9

33η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη Αύριο Κυριακή από τον Τύμβο του Μαραθώνα

Αύριο Κυριακή 20 Μάη θα γίνει η 33η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, με εκκίνηση στις 8 το πρωί από τον Τύμβο του Μαραθώνα. Σήμερα Σάββατο 19 Μάη διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη με εκκίνηση στις 11 το πρωί από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο (πρώην Γ' Σώμα Στρατού).


ΣΕΛ.  24

Πάει για άλλο μνημόνιο

Το ΠΑΣΟΚ μιλά για αναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών για μνημόνιο και δανειακή στην ΕΕ ζητώντας ένα χρόνο παράταση στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων ώστε να ανακουφιστεί ο λαός. Η ΝΔ επίσης μιλά για αναδιαπραγμάτευση ώστε να βρεθούν άλλα ισοδύναμα μέτρα. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν αρνούνται τα αντιλαϊκά μέτρα, θα τα εφαρμόσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αναδιαπραγμάτευση μνημονίου και δανειακής σύμβασης και μείωση του κρατικού χρέους. Λέει επομένως ότι θα το πληρώσουμε, αλλά θα χρειαστεί να το ξανακουρέψουμε. Τι σημαίνει όμως διαπραγμάτευση για το χρέος; Σημαίνει μια νέα συμφωνία για την αποπληρωμή του. Σημαίνει ένα νέο μνημόνιο. Οταν διαπραγματεύεσαι μια συμφωνία δε βάζεις μόνο εσύ όρους, σου βάζει κι ο άλλος με τον οποίο διαπραγματεύεσαι. Κι όταν και εσύ και ο άλλος υπηρετείτε την ίδια στρατηγική, δηλαδή τους καπιταλιστές, στην ίδια λυκοσυμμαχία την ΕΕ, τότε οι όροι που θα σου βάλουν θα είναι προς όφελος των καπιταλιστών και σε βάρος του λαού και θα είσαι υποχρεωμένος και αναγκασμένος να δεχτείς τέτοιους όρους, αφού κι εσύ μιλάς για ανάπτυξη με τους καπιταλιστές. Γι' αυτό θα ξαναγυρίσει μετά τη διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει στο λαό για θυσίες. Θα φέρει ένα νέο μνημόνιο. Και συμφωνία για νέο κούρεμα να κάνει, πάλι νέο μνημόνιο θα φέρει. Δεν είναι επομένως τυχαίο ότι ο Αλ. Τσίπρας είπε από τώρα στη ΝΕΤ: «Εμείς δεν υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό γενικά και αόριστα λεφτά υπάρχουν, και λέμε ότι ο ελληνικός λαός θα χρειαστεί να κάνει θυσίες».



ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μεθοδεύουν νέες αυξήσεις

ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Από αύριο μέχρι τις 30 Μάη οι αρχαιρεσίες

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Απήργησαν αψηφώντας την τρομοκρατία

ΣΕΛ.  12
ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Καταγγελία σχεδίου συρρίκνωσης παιδικών σταθμών

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ