Παρασκευή 18 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»
Αύξηση πωλήσεων και κέρδη εν μέσω κρίσης

Αύξηση τζίρου και σημαντικά κέρδη καταγράφει ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ το πρώτο τρίμηνο του 2012, κάνοντας λόγο για ισχυρές αντιστάσεις μέσα σε περιβάλλον κρίσης. Ο τζίρος αυξήθηκε κατά 28%, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 εκατ. ευρώ, με τον τομέα της ενέργειας να δίνει σημαντική ενίσχυση στο τελικό θετικό αποτέλεσμα του τζίρου. Αυτή η «λεπτομέρεια» είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς αφορά σε μια περίοδο που διακρίνεται για τις ακραίες και συνεχείς αναφορές στην οικονομική «ασφυξία» που υφίσταται η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και στα «δομικά» προβλήματα που πρέπει να εξαλειφθούν, ώστε να στρωθεί το έδαφος για νέες χρεώσεις στις πλάτες των καταναλωτών.

Ο ...χρυσοχέρης όμιλος, με τη μεγάλη ενεργειακή παρουσία, τα χρέη προς τη ΔΕΗ αρκετών εκατομμυρίων ευρώ - μια διαφορά που σύντομα θα ενταχθεί στη διαδικασία Διαιτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας - και τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που αλλάζουν εύκολα και επωφελώς το νομικό και λειτουργικό τους καθεστώς, κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2012 πωλήσεις 358,6 εκατ. ευρώ, έναντι 281,1 εκατ. ευρώ το 2011, με αύξηση 28%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 40,9 εκατ. ευρώ από 43,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 10 εκατ. ευρώ από 15 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ ανήλθε το πρώτο τρίμηνο στα 170,7 εκατ. ευρώ έναντι 162,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 23,5 εκατ. ευρώ από 17,7 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ