Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στο μέταλλο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν οι απεργοί χαλυβουργοί με νέα πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων του κλάδου
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν οι απεργοί χαλυβουργοί με νέα πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων του κλάδου
Ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο σταθμό στον περήφανο αγώνα των χαλυβουργών αλλά και όλων των μεταλλεργατών αποτελεί η νέα Πανελλαδική σύσκεψη όλων των κλαδικών σωματείων της χώρας, αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας. Είναι η δεύτερη σύσκεψη που διοργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών απευθύνοντας πρόσκληση σε σωματεία του Μετάλλου όλης της χώρας, συνεχίζοντας να μπαίνει μπροστά με στόχο να συντονιστεί όλος ο κλάδος σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε σε κάθε εργασιακό χώρο η επίθεση της εργοδοσίας να βρει απέναντί της το σύνολο των μεταλλεργατών. Να οργανώσουν κοινή πάλη ενάντια στο ανελέητο σφυροκόπημα των εργατικών τους δικαιωμάτων που έχει εξαπολυθεί πλέον σε κάθε χώρο εργασίας του κλάδου από κυβέρνηση και βιομηχάνους.

Ταυτόχρονα, σήμερα Σάββατο 21 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, το σωματείο μαζί με την Επιτροπή Γυναικών απεργών θα διοργανώσουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά για τα παιδιά των χαλυβουργών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην ιστορία της Πρωτομαγιάς με προβολή βίντεο, μουσική και απαγγελία ποιημάτων, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι.

Κινητοποίηση αλληλεγγύης από το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας


Στο μεταξύ και στα πλαίσια της έκφρασης με κάθε τρόπο αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας διοργανώνει την Τετάρτη 25 Απρίλη στη 1 το μεσημέρι μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα να πάρει κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις της εργοδοσίας του Μάνεση.

Οπως σημειώνει το Συνδικάτο και σε σχετικό υπόμνημα: «Οι μεταλλεργάτες αισθάνονται χρέος να παλέψουν με κάθε μέσο ώστε ο αγώνας των χαλυβουργών να δικαιωθεί. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους». Καλούν ακόμα όλους τους μεταλλεργάτες σε κάθε χώρο εργασίας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των χαλυβουργών. Πουθενά να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών, να μην υπογράψει κανείς μείωση αποδοχών και να αντισταθούν αγωνιστικά σε απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ