Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Επαίσχυντη προσπάθεια διαστρέβλωσης

Σε μια άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, όπου συνυπάρχουν η αφόρητη ακρίβεια για τα λαϊκά στρώματα, οι μισθοί πείνας, οι πολλαπλές επιθέσεις στα λαϊκά εισοδήματα και η κερδοσκοπική δράση των μονοπωλίων, επιδίδεται η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Αποσιωπώντας το γεγονός ότι η ακρίβεια αποτελεί ένα το κρατούμενο και οι τιμές, υψηλότερες ή χαμηλότερες, διαμορφώνονται με κριτήριο το μέγιστο κάθε φορά επιχειρηματικό κέρδος, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επιχείρησε χτες να μετατρέψει τους εργαζόμενους, τα θύματα της πολιτικής της, σε θύτες! «Ο,τι και να κάνει το υπουργείο, αν ο καταναλωτής δεν γίνει μέρος του παιχνιδιού που λέγεται "ανταγωνισμός" δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», είπε προκαλώντας το κοινό αίσθημα ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Στ. Κομνηνός, που ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε ευθύνες στους εργαζόμενους όταν «με τις επιλογές τους μπορούν να επιβραβεύσουν τον ακριβό ή τον φθηνό έμπορο»!

Με στόχο να «αποδείξει» ότι είναι δυνατό με «σωστή επιλογή να εξοικονομήσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό» ο εργαζόμενος, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή πρόβαλε τη σύγκριση, που έκαναν οι υπηρεσίες της, μεταξύ των χαμηλότερων και των υψηλότερων τιμών σε έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που συμμετέχουν στο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου. Συνέκρινε τις τιμές 382 επώνυμων προϊόντων που πωλούνται και στις έξι αλυσίδες, 617 επώνυμων, όχι κατ' ανάγκη κοινών και στις έξι, και 569 είδη ιδιωτικής ετικέτας. Στην πρώτη σύγκριση, η διαφορά ανάμεσα στο «φθηνότερο» «καλάθι» που μπορεί κανείς να βρει σε σούπερ μάρκετ και στο «ακριβότερο» είναι περίπου 6%, στη δεύτερη 7,56% και στην τρίτη 11%. Με άλλες στατιστικές αλχημείες η κυβέρνηση «έβγαλε» ότι αγοράζοντας κανείς ένα συγκεκριμένο καλάθι προϊόντων, που συνέθεσαν οι υπηρεσίες της, από σούπερ μάρκετ με τις χαμηλότερες τιμές εξοικονομεί από 450 μέχρι 750 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με το εάν είναι επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας.

Η πρόκληση και η χυδαιότητα με τις οποίες η κυβέρνηση των μονοπωλίων προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο, να δώσει την ψευδαίσθηση της δυνατότητας επιλογής και να κάνει τους εργαζόμενους συνυπεύθυνους για την κατάντια στην οποία τους οδηγεί η πολιτική της είναι ολοφάνερες. Την ώρα που ακόμα και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι τα είδη διατροφής μεταξύ όλων των κατηγοριών υπηρεσιών και προϊόντων που μετράει για τη διαμόρφωση του πληθωρισμού είναι εκείνα που εξακολουθούν σε συνθήκες κρίσης να αυξάνονται οι τιμές τους με μεγαλύτερους ρυθμούς, που τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με συνθήκες φτώχειας εξαιτίας της άγριας επίθεσης στα εισοδήματά τους, χιλιάδες από τα οποία ζουν με μειωμένους μισθούς ακόμα και στο μισό μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, και δεν έχουν καν τη δυνατότητα απόκτησης ούτε των στοιχειωδών ειδών καθημερινής ανάγκης, η κυβέρνηση προκαλεί μιλώντας για συνευθύνη και δυνατότητα επιλογής μεταξύ του περισσότερο ή του λιγότερο ακριβού! Επιδεικνύοντας λίστες για εξοικονόμηση μερικών ευρώ μπροστά στη λαίλαπα που έχει επιβάλει με την πολιτική της!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ