Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

Στάση εργασίας από τις 9 έως τη 1 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Σε στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία, που προβλέπει μία μέρα δουλειά την εβδομάδα, δηλαδή 4 μεροκάματα το μήνα, που έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλει η εργοδοσία, οι αραβογερμανικές πολυεθνικές ΑDM και «ThyssenKrupp» από τις 18 Απρίλη. Στα πλαίσια της στάσης οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Οι νέες αξιώσεις των μονοπωλίων, που έχουν φέρει σε απόγνωση τους 1.500 περίπου εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, τους οποίους καταδικάζουν σε πείνα και εξαθλίωση, ενώ απειλείται με διάλυση το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας, εκφράστηκαν ξανά χτες στη διάρκεια συνάντησης της διοίκησης του σωματείου «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», με εκπροσώπους της εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν πίσω το βάρβαρο μέτρο, με αποτέλεσμα να λήξει εκεί η συνάντηση. Αμέσως μετά ακολούθησε συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου όπου αποφασίστηκε ως πρώτη απάντηση η σημερινή κινητοποίηση.

Ωστόσο η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου «Η ΤΡΙΑΙΝΑ», παρά τη σαρωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία, με όπλο την αντιλαϊκή πολιτική, σε βάρος των εργαζομένων, χτες εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει μεν την εκ περιτροπής εργασία σημειώνοντας ότι αυτό το μέτρο «βάζει ουσιαστικά λουκέτο στα Ναυπηγεία», όμως αναφέρει ως αιτήματα αοριστολογίες του τύπου «εδώ και τώρα λύση», «τα ναυπηγεία να μείνουν ανοιχτά», χωρίς να αναφέρει λέξη για την επιτακτική ανάγκη της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αγώνας με σχέδιο και ταξικό περιεχόμενο

Η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή» Ναυπηγείων Σκαραμαγκά καλεί τους εργαζόμενους του ναυπηγείου να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, απαιτώντας να γίνει τώρα έκτακτη γενική συνέλευση και «απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, καθημερινές, με σχέδιο και πρόγραμμα». Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αποτρέψουν τα βάρβαρα μέτρα της εργοδοσίας, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι πλέον πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη της πάλης των εργαζομένων του κλάδου πρωτίστως, η ανατροπή αυτής της πολιτικής, «ο Δημόσιος Φορέας Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας με κοινωνικοποιημένα όλα τα Ναυπηγεία μέσα από μια άλλη οικονομία, που θα λειτουργεί με βάση τα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ