Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ «ΦΩΚΑΣ»
Στάση εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Με στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αύριο Παρασκευή, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απαντούν οι εργαζόμενοι της «FOKAS», με απόφαση των κλαδικών συνδικάτων.

Μαζική συνέλευση έγινε το βράδυ της Τρίτης, στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι δήλωσαν την απόφασή τους να μη συμφωνήσουν στην εκ περιτροπής εργασία και στις μειώσεις των ωρών εργασίας από 8 σε 6 που θέλει να επιβάλει η επιχείρηση. «Δεν μας λείπουν 380 ευρώ για να ζήσουμε. Εχουμε ανάγκη πολύ περισσότερα. Θέλουμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. Δεν υπογράφουμε καμία μείωση μισθών», είπε μια εργαζόμενη. «Ξεκίνησαν πόλεμο. Δεν έχει πια χάδια. Ηρθε η ώρα να ρίξουμε σφαλιάρες και πρώτα και κύρια στον εαυτό μας για να συνέλθουμε. Κανένας να μην υπογράψει. Να πούμε όχι σε όλα», πρόσθεσε η Κωνσταντίνα.

Πάντως, η πίεση λόγω συνθηκών εργασίας είναι μεγάλη. Μια εργαζόμενη, από το κατάστημα «SPORT», το μεσημέρι της Τρίτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ