Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση

Με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης κατατέθηκε τροπολογία, απ' το υπουργείο Παιδείας, για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ), ύστερα από πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, καθορίζονται τα όργανα, η διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών κ.ά. Ορίζεται πως το ΠΔ θα εκδοθεί εντός τεσσάρων μηνών. Πρόκειται για μια ...παράταση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στο σχολείο της «αγοράς». Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών συνδέεται, άμεσα, με την εξέλιξή τους, ενώ θα αποτελέσει και μέσο για να προχωρήσουν σε απολύσεις στη δημόσια Εκπαίδευση.

Μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε κινητοποίηση αύριο, Πέμπτη, για την απόσυρση της τροπολογίας, λέγοντας «όχι» στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών έχει ορίσει προσυγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Κατατέθηκε πάλι η τροπολογία για τις απολύσεις

Η τροπολογία που λύνει τα χέρια στους σχολάρχες να απολύουν, χωρίς λόγο, και καταργεί το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ - ΠΥΣΔΕ) στις απολύσεις, επανακατατέθηκε, αυτή τη φορά σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην τροπολογία υπάρχουν και αλλαγές σε ορισμένα κριτήρια για την εισαγωγή των τριτέκνων και των πολυτέκνων στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Σημειώνεται πως η πολυτεκνική ιδιότητα διατηρείται, σύμφωνα με την προηγούμενη νομοθεσία του 1979 και του 2005. Καταργείται, στην περίπτωση των τριτέκνων, η προϋπόθεση του ηλικιακού ορίου των 26 ετών, άρα δεν είναι κριτήριο για την ένταξη στην κατηγορία. Επιπλέον, για να εντάσσονται στην κατηγορία πρέπει ο αδερφός ή η αδερφή του υποψηφίου να είναι «ενεργός φοιτητής», σύμφωνα με το νόμο - πλαίσιο και να μην είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Επίσης, προστίθεται ειδική κατηγορία για τα δίδυμα, τρίδυμα αδέρφια που συμμετέχουν στις πανελλαδικές την ίδια χρονιά. Τέλος, δε θα ισχύει πλέον εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στις ειδικές κατηγορίες.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει πως διορθώνονται ορισμένα κριτήρια, αλλά ζητά να ισχύσει η τροπολογία αναδρομικά και για τα παιδιά που μπήκαν στις σχολές τον περασμένο Σεπτέμβρη και αναγκάστηκαν ν' αλλάξουν πόλη στη μέση της χρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ