Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
10 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ

Κοινό ψήφισμα 10 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ στο θέμα της αξιολόγησης

Με κοινό ψήφισμά τους 10 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ πως «βάζει πλάτη στην εφαρμογή της αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών. Οι Σύλλογοι αναφέρουν πως η πλειοψηφία της ΔΟΕ «προτείνει τρόπους στο υπουργείο για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτή από τους εκπαιδευτικούς» και «ανοίγει δρόμους στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για την εφαρμογή της αξιολόγησης της σφαγής, των απολύσεων και του σχολείου ΑΕ».

Παραθέτουν σχετικό απόσπασμα ανακοίνωσης της ΔΟΕ στις 5 Μάρτη, όπου η πλειοψηφία της ΔΟΕ έγραφε, μεταξύ άλλων: «...για να εφαρμοστεί και ιδιαίτερα να πετύχει ένα σύστημα αξιολόγησης, πρέπει να συζητηθεί και να τύχει της αποδοχής τόσο από την πλευρά των αξιολογητών, όσο και των αξιολογούμενων». Δηλαδή, σημειώνουν οι Σύλλογοι, η πλειοψηφία της ΔΟΕ «όχι μόνο τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, στόχος εδώ και δεκαετίες των μονοπωλίων, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, αλλά θέτει και τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ώστε αυτή να έχει την αποδοχή των εκπαιδευτικών, να εφαρμοστεί και να πετύχει»! Σημειώνουν, δε, πως στην πρόσφατη «ολομέλεια των Προέδρων (9/3/2012) δεν βρέθηκε ούτε ένας πρόεδρος Συλλόγου από όλη την Ελλάδα, που να στηρίξει τη θέση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ! Κι όμως η ΔΟΕ συνεχίζει να βάζει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και στην προώθηση της αξιολόγησης»!

Οι Σύλλογοι καλούν «κάθε Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ, κάθε καλοπροαίρετο συνδικαλιστή να υπογράψει το ψήφισμα αυτό. Να οργανώσουν την αντίσταση. Κάθε εκπαιδευτικό, κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, να μετατρέψουν τα σχολεία σε κάστρα του αγώνα». Στο κάλεσμα τονίζεται:

  • Ακυρώνουμε στην πράξη τα σφαγεία των «επιμορφώσεων» σχολικών συμβούλων-διευθυντών.
  • Κανένας εκπαιδευτικός στις επιμορφώσεις της σφαγής. Με το που θα καλέσουν τους εκπαιδευτικούς στο πρώτο σεμινάριο επιμόρφωσης για την αξιολόγηση, την ίδια μέρα, κατά τόπους πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία με ευθύνη των Συλλόγων (με απόφαση Γενικής Συνέλευσης).

Το κοινό ψήφισμα υπογράφουν οι παρακάτω Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: «Ρόζα Ιμβριώτη» (Βύρωνας - Καισαριανή - Παγκράτι), «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνία - Ηράκλειο - Μεταμόρφωση - Λυκόβρυση), «Ο Σωκράτης» (Ανατολική Αττική), «Ελλη Αλεξίου» (Περιστέρι), «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολη - Αλιμος - Ελληνικό), «Μιχ. Παπαμαύρος» (Ηλιούπολη), «Αργύρης Μοσχίδης» (Λήμνος), Π. Φαλήρου, Σαλαμίνας, Αμαλιάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ