Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Ενάντια σε εργοδότες και κυβέρνηση

Απεργία και συγκεντρώσεις χτες σε διάφορες πόλεις

Από τη συγκέντρωση, χτες, έξω από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στην Αθήνα
Από τη συγκέντρωση, χτες, έξω από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στην Αθήνα
Απεργία ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης έκαναν, χτες, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Οι εργοδότες καταγγέλλουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να προχωρήσουν σε περικοπές, ενώ η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία που διευκολύνει τους εργοδότες ν' απολύουν χωρίς αιτία και καταργεί και το ρόλο των υπηρεσιακών συμβουλίων για τις απολύσεις. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ, που έβαλε «μπροστά» μόνο την τροπολογία, έξι σωματεία στην ιδιωτική εκπαίδευση από όλη τη χώρα («Βύρωνας» Αττικής, ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, ΣΙΕΛ Πάτρας, Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης και Λάρισας) κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς ν' απεργήσουν και ν' αγωνιστούν ενάντια στο σύνολο της επίθεσης.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Βύρωνας» προχώρησε, χτες, σε δύο κινητοποιήσεις, διαμηνύοντας πως οι εργαζόμενοι δε θα ανεχτούν τη νέα επίθεση εργοδοτών και κυβέρνησης. Το πρωί οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω απ' το Mediterranean College, στην οδό Πατησίων, ενώ ακολούθησε συγκέντρωση και στο υπουργείο Εργασίας. Προχτές, το Σωματείο προχώρησε και σε διαμαρτυρία σε χώρο όπου γινόταν συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών - EUROPALSO.

Στη Θεσσαλονίκη το Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΣΕΦΙΕ) προχώρησε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε τρία μεγάλα φροντιστήρια της πόλης (Μπαχαράκης, Βακάλης, ΕΛΙΞ). Στη Λάρισα το ΣΙΕΛ οργάνωσε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Κυριακή, ενώ, στη διάρκεια της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης, εκπρόσωποί του, μαζί με δυνάμεις του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ