Κυριακή 1 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Πρωταθλητής ο ΣΟ Περιστερίου και άνοδος στη Β' Εθνική

Μάκκα, Παυλίδου, Μανελίδου μαζί με τους Ελληνες κορυφαίους στο 13ο Πανευρωπαϊκό

Η ομάδα του Σ.Ο. Περιστερίου σε παλιότερο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα. Στη μέση της φωτ. οι Ι.Μ. Τάκης και (προς τον τοίχο) Μανώλης Πανταβός
Η ομάδα του Σ.Ο. Περιστερίου σε παλιότερο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα. Στη μέση της φωτ. οι Ι.Μ. Τάκης και (προς τον τοίχο) Μανώλης Πανταβός
Παλιές δόξες θύμισε - τότε που μεσουρανούσε στα Πρωταθλήματα της Α' Εθνικής, με τους Τ. και Μ. Πανταβό, Κοτρωνιά, Νικολαΐδη, Φρετζά, Παππά, Βούρο κ.ά. - ο Σκακιστικός Ομιλος Περιστερίου, με την επανεμφάνιση του Ι.Μ. Μανώλη Πανταβού και την κατάκτηση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας.

Τελικά, η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Β' Εθνική έγινε πραγματικότητα με την ολοκλήρωση της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής, νικώντας και τον αξιόμαχο Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου με 4-6. Αξιοσημείωτο της επιτυχίας αυτής είναι το γεγονός ότι τα μέλη της ομάδας - Βούρος, Παπαδόπουλος, Αρβανίτης, Κωνσταντίνου, Τασούλας και βέβαια ο διεθνής μετρ και προπονητής του ΣΟΠ, Μανώλη Πανταβός - πέτυχαν σχεδόν το άριστο αποτέλεσμα καταλαμβάνοντας την 1η θέση με επικράτηση στους 8 από τους 9 αγώνες που έδωσαν!

Πολύ καλά αποτελέσματα είχαν και οι γυναικείες σκακιέρες με την Χαρανά Αλεξάνδρα να έχει μόνο 2 ήττες στους 9 αγώνες, ενώ η Κατερίνα Τατά είχε μόνο 1 ήττα στους 8 αγώνες!

Τέλος, το απόλυτο, σχεδόν, των επιτυχιών στις νεανικές σκακιέρες κατάφερε ο Γιάννης - Νεκτάριος Φακούδης με 8,5 βαθμούς στους 9 αγώνες!

* Σήμερα ολοκληρώνεται το 13ο Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται από τις 20 Μάρτη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. Συμμετέχουν 348 σκακιστές, 20 από τους οποίους είναι Ελληνες. Μετά το 2ο γύρο, 40 σκακιστές είχαν από 2 β. (Ποπόβ Ιβάν 2605, Καρουάνα Φαμπ. 2767) και 84 είχαν από 1,5 β. μεταξύ αυτών και οι Στέλ. Χαλκιάς (2588), Σουτόβσκι Εμ. (2700) και Μοβσεσιάν Σεργκ. (2702), Βασ. Κοτρωνιάς (2597). Από 1 β. είχαν οι Αντ. και Αναστ. Παλίδης, ο Παν. Χριστοδούλου και ο Αντ. Χιλογιαννόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ