Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού

Προβάλλοντας την αντίδραση των εργαζομένων κατά της εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων και με συνθήματα όπως «το νερό είναι λαϊκό αγαθό», μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν χτες, Παγκόσμια Μέρα του Νερού, στο Ζάππειο, έξω από το χώρο όπου η ΕΥΔΑΠ διοργάνωνε ημερίδα με στόχο τη δικαιολόγηση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Τα μέλη του ΠΑΜΕ μοίρασαν προκήρυξη στην οποία τονίζεται ότι η κυβέρνηση παραδίδει τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ «βορά στα αρπαχτικά νύχια των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων, προκειμένου να αυξήσει παραπέρα την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα».

Οπως φάνηκε κατά τη χτεσινή ημερίδα επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει επιχειρηματικά με νέες κερδοφόρες δραστηριότητες την Επιχείρηση (ανάληψη της εκμετάλλευσης των δικτύων νέων δήμων, τροφοδοσία άγονων νησιών με νερό μέσω εγκαταστάσεων αφαλάτωσης κ.λπ.), ώστε να γίνει πιο ελκυστική στους ιδιώτες επενδυτές!

Στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης δήλωσε τη συμφωνία του με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης. Αναφερόμενος μάλιστα στις προοπτικές της ΕΥΔΑΠ, τόνισε ότι με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση και ανάπτυξή της εκτός της Αττικής και ειδικότερα στα νησιά και κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα και να προχωρήσει στην υπογραφή συμβάσεων με την ΕΥΔΑΠ για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε ήταν προσανατολισμένες όλες οι εισηγήσεις της ημερίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ