Κυριακή 18 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διπλή κατάθεση διαπιστευτηρίων

Μετά τον καζινοκαπιταλισμό, να και ο «κλεπτοκρατικού τύπου καπιταλισμός» που σερβίρει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να τον διαχωρίσει προφανώς από τον δήθεν «υγιή» και «εύρυθμο» καπιταλισμό που πλασάρει στο λαό σαν ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον του. Δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης στη ΝΕΤ: «Το μνημόνιο το έφερε ένας άθλιος τρόπος διακυβέρνησης της χώρας (...) Αναπτύσσεται και στη χώρα μας η θεωρία ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία σοβιετική οικονομία στην ΕΕ. Αποτελεί μέγα ψέμα. Από τότε που οργανώθηκα στην αριστερά ήμουν ενάντια του σοβιετικού μοντέλου γιατί θεωρούσα ότι δυσφήμισε τις αρχές και τις αξίες του σοσιαλισμού. Στην Ελλάδα έχουμε έναν κλεπτοκρατικού τύπου καπιταλισμό, με ολιγάρχες, με καρτέλ, με απευθείας αναθέσεις σε έργα - προμήθειες».

Πρόκειται για διπλή κατάθεση διαπιστευτηρίων στο σύστημα και με την, για νιοστή φορά, αποκήρυξη του σοσιαλισμού και με την, για επίσης νιοστή φορά, υπεράσπιση του καπιταλισμού διά της αυταπάτης ότι μπορεί να εξανθρωπιστεί και να πάψει να είναι «κλεπτοκρατικός». Σε κάθε περίπτωση οι οπορτουνιστές λένε στο λαό ότι το μέλλον του είναι εντός και επί τα αυτά αυτού του συστήματος, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ποιος ωφελείται από τα λεγόμενά τους, ε, «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει»...

Πάντως, η κλεψιά είναι η «καρδιά» του καπιταλισμού. Κλέβει τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες. Σήμερα, στην κρίση του, κλέβει και τα ψίχουλα που τους απέμεναν, τα απολύτως απαραίτητα για την αναπαραγωγή της εργατικής τους δύναμης. Τα «μνημόνια» αυτό εγγυώνται, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεία για τους άρπαγες. Γι' αυτό φτιάχτηκαν και όχι γιατί η χώρα κυβερνήθηκε άθλια. Η χώρα κυβερνήθηκε όπως όριζαν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας κάθε φορά. Ετσι κυβερνάται και σήμερα που τα συμφέροντά της, σε περίοδο κρίσης, ορίζουν αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, ώστε και οι απώλειες για δαύτη να είναι μικρότερες και τα κέρδη μεγαλύτερα στην περίοδο της αναιμικής ανάκαμψης, όταν έρθει.

Αρέσει δεν αρέσει στον οπορτουνισμό, ο καπιταλισμός σάπισε, η σαπίλα του δεν αποκαθίσταται και έχει έρθει η ώρα του να περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Κι αυτό θα γίνει όταν ο λαός το αποφασίσει, γυρνώντας την πλάτη του στους απολογητές του συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Kυβερνούν για τις «Ζήμενς»(2011-01-22 00:00:00.0)
Οταν το «Βήμα» στηρίζει το «Αριστερό Βήμα»(2010-09-05 00:00:00.0)
Πάψε να γελάς κάτω απ' τα μουστάκια σου(2009-02-26 00:00:00.0)
Κλεμμένα συνθήματα(2007-07-21 00:00:00.0)
Βάρβαροι, όπως και χτες(2004-08-04 00:00:00.0)
Ο Δημητράκης και οι "σοσιαλιστές"(1996-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ