Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 20 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11213

Καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία. Κουρέλιασαν την προβοκατόρικη επίθεση.

ΣΕΛ.  16  -  17

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ. ενάντια στη δανειακή σύμβαση

Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

MotionTeam

  • Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα
  • Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
  • Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η δανειακή συμφωνία - λαιμητόμος του λαού

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κανένας νέος εργάτης να μη σκύψει το κεφάλι στις απειλές

Κάλεσμα προς τη νεολαία, τους νέους εργάτες και εργάτριες, να απορρίψουν τα μέτρα που τους καταδικάζουν να δουλεύουν για 400 ευρώ και την πολιτική που τα γεννά, «για να ζήσουμε όχι σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα, αλλά σαν αφέντες του πλούτου που παράγουμε», απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  21

ΑντιΚΚΕ συστράτευση

Ο ωμός αντικομμουνισμός από την ηγεσία της ΝΔ για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος αποκαλύπτει την πρεμούρα της να δώσει διαπιστευτήρια στους αστούς ότι μπορεί να τους κάνει τη δουλειά. Ετσι συνέχισε τα μεγάλα ψέματα ότι το ΚΚΕ εξανάγκασε με στοχευμένες κινητοποιήσεις να βάλουν «λουκέτο» επιχειρήσεις που έκλεισαν είτε λόγω κρίσης είτε γιατί βρήκαν στο εξωτερικό μεγαλύτερη κερδοφορία, αποδίδοντας στο ΚΚΕ την ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, ενώ το κατηγορεί ότι ακύρωσε επενδυτικές δραστηριότητες, λες και είναι κυβέρνηση, όταν στην κρίση οι καπιταλιστές δεν επενδύουν. Ταυτόχρονα, η Ντ. Μπακογιάννη, η κυρία εφοπλιστού, οξύνει τον αντικομμουνισμό επειδή απεργούν οι ναυτεργάτες. Οι εξωφρενικές συκοφαντίες κατά του ΚΚΕ από την ηγεσία της ΝΔ αποδεικνύουν ότι έχει δεσμευτεί απέναντι στην πλουτοκρατία και την ΕΕ να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις και τα βάρβαρα μέτρα και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η ανοιχτή συστράτευση της ΝΔ με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον Καρατζαφέρη κ.ά. στη συκοφαντική εκστρατεία κατά του ΚΚΕ, δείχνει ποιος είναι το αντίπαλο δέος στην πλουτοκρατία και την ΕΕ που υπηρετούν. Το ίδιο και ο αντικομμουνισμός της Ντ. Μπακογιάννη. Αποτελεί έναν επιπλέον λόγο οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες που ψήφιζαν έως τώρα αυτά τα κόμματα, να τα εγκαταλείψουν οριστικά και αμετάκλητα. Να σταθούν, παρά τις όποιες επιφυλάξεις τους, δίπλα στο ΚΚΕ για να οργανώσουμε πιο αποφασιστικά τη λαϊκή πάλη για την απόκρουση και την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων που οδηγούν το λαό μόνιμα στην εξαθλίωση.



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
ΟΧΙ στους μισθούς - χαρτζιλίκι

ΣΕΛ.  20
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Μεθαύριο στο δρόμο

ΣΕΛ.  30
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζουν με ψηλά το κεφάλι

ΣΕΛ.  18   -   19
102η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Μαζικός μαχητικός γιορτασμός

ΣΕΛ.  24
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
«Ανάπτυξη» πείνας και ανεργίας

ΣΕΛ.  12
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμφανίζει αυτόχειρα το λαό που συντρίβει

ΣΕΛ.  7
ΠΑΜΕ - ΜΑΣ
Κόντρα στην απαγόρευση των διαδηλώσεων

ΣΕΛ.  27
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η δύναμη του ΚΚΕ φοβίζει τα μονοπώλια

Οι εκλογές για το λαό έχουν την εξής σημασία. Να σκεφτεί: Τι είναι αυτό που την άλλη μέρα θα δημιουργήσει πανικό στην αστική τάξη της χώρας, στις Βρυξέλλες, στο ΔΝΤ, τι είναι αυτό που θα κάνει μια κυβέρνηση διστακτική να προχωρήσει μια κι έξω σε χειρότερα μέτρα; Που θα την κάνει αδύναμη; Που θα καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κουμαντάρει το λαό, όπως τον κουμάνταρε μέχρι σήμερα; Είναι η δύναμη του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8  -  11
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αναδρομική κατάργηση των χαρατσιών

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ