Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μέσα στη βδομάδα το νομοσχέδιο που οδηγεί σε απολύσεις

Εντός της βδομάδας αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τους νέους Οργανισμούς των υπουργείων που θα επιφέρει περιορισμό των δομών του κράτους κατά, τουλάχιστον, 30% ενώ μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού της μεθοδολογίας και των κριτηρίων με τα οποία θα γίνει η αξιολόγηση δομών και προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δ. Ρέππας. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο με τους νέους Οργανισμούς δε θα περιλαμβάνει τα υπουργεία Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών που εξαιρούνται λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους καθώς και το υπουργείο Οικονομικών που στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμο να δώσει το δικό του νέο Οργανισμό.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού του δημοσίου τομέα ο Δ. Ρέππας διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση καθορισμού της μεθοδολογίας και των κριτηρίων συμμετέχουν εκπρόσωποι του γαλλικού κράτους και ιδιώτες εμπειρογνώμονες, ενώ στην αξιολόγηση αυτή καθ' αυτή δεν απέκλεισε τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.

Ο υπουργός προσπάθησε να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση περί απολύσεων στο δημόσιο, μέσα από την όλη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δομών του, τόσο αυτή με τους νέους Οργανισμούς των υπουργείων όσο και εκείνη της αξιολόγησης. «Δε μιλούμε για μείωση των θέσεων εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο. Μιλούμε για μείωση του αριθμού των υπηρεσιακών μονάδων και αναφέρθηκα στις Γενικές Διευθύνσεις, τις Διευθύνσεις και τα Τμήματα», σημείωσε. Στην πραγματικότητα όμως οι απολύσεις είναι προ των πυλών αφού η συρρίκνωση των δομών του κράτους επιφέρει κατάργηση οργανικών θέσεων και δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού και η αξιολόγηση εξ αντικειμένου θα οδηγήσει σε αποφάσεις για μη αναγκαίες υπηρεσίες και μη αναγκαίο προσωπικό. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 15.000 μέσα στο τρέχον έτος και κατά 150.000 ως το 2015.

Κατά τ' άλλα, στη συνέντευξη Τύπου ο Δ. Ρέππας παρουσίασε μια Χάρτα Δικαιωμάτων του Πολίτη στις συναλλαγές του με το δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ