Κυριακή 11 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Απαντούν με κλιμάκωση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία

Αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας έστειλαν την Πέμπτη το μεσημέρι οι απεργοί χαλυβουργοί με την κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας
Αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας έστειλαν την Πέμπτη το μεσημέρι οι απεργοί χαλυβουργοί με την κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας
Αποκαλυπτική όσο ποτέ αποδείχτηκε η βδομάδα που πέρασε τόσο για τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου όσο και για όλη την εργατική τάξη, αναδεικνύοντας πόσο μεγάλη σημασία έχει ο σκληρός αγώνας που δίνουν ενάντια στην αδίστακτη εργοδοσία. Γι' αυτό και η Πανελλαδική σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζόμενων στον κλάδο του Μετάλλου όλης της χώρας που διοργανώνει το σωματείο των χαλυβουργών σήμερα Κυριακή στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με σκοπό την οργάνωση της κοινής δράσης αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση στα πλαίσια της κλιμάκωσης του αγώνα τους.

Κυβέρνηση και εργοδοσία αποκαλύφτηκε ότι λειτουργούν σε αγαστή συνεργασία με μοναδικό στόχο να λυγίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τους απεργούς χαλυβουργούς. Να σπάσουν την απεργία και τον περήφανο αγώνα που δίνουν με την αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων των τμημάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η απεργία των χαλυβουργών αποτελεί πλέον ορόσημο για όλη την εργατική τάξη σε μια περίοδο που γίνεται έφοδος ισοπέδωσης και των πιο ελάχιστων δικαιωμάτων από κυβέρνηση και βιομηχάνους, οδηγώντας στην απόλυτη εξαθλίωση όλες τις λαϊκές οικογένειες. Αυτός είναι και ο λόγος που οξύνουν την επίθεση για να πετύχουν να επιστρέψουν οι χαλυβουργοί με σκυμμένα τα κεφάλια και να σβήσει η φωτιά που άναψε η απεργία στη χαλυβουργία.


Νέες απολύσεις, κυβερνητικές απειλές για κλείσιμο του εργοστασίου, απόπειρες σύλληψης του προέδρου του σωματείου, εξώδικα και μηνύσεις από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, επιβεβαιώνουν ότι ο αγώνας των χαλυβουργών διανύει πλέον την πιο κρίσιμη φάση. Γεγονός που κάνει πιο αναγκαίο όσο ποτέ να εκφραστεί ακόμα πιο ισχυρά και με κάθε τρόπο η αλληλεγγύη και συμπαράσταση και στήριξη στον αγώνα των χαλυβουργών.

Επίθεση με κάθε τρόπο

Η οξυμένη εργοδοτική επίθεση ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ, όταν σε ένα σκηνικό αντιπαράθεσης που στήθηκε με την ιδιωτική εταιρεία security και αφορμή φορτηγό με τρόφιμα αλληλεγγύης έγινε προσπάθεια να μεθοδευτεί - σε συνεργασία με την αστυνομία - η σύλληψη του προέδρου του σωματείου Γιώργου Σιφωνιού. Η άμεση κινητοποίηση δεκάδων απεργών που συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα, μαζί με παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Γκιόκα, υποχρέωσε τελικά, την αστυνομία να απελευθερώσει τον συνδικαλιστή.

Οι μάσκες της κυβέρνησης έπεσαν την Τρίτη το βράδυ στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη με το σωματείο. Ο υπουργός προχώρησε σε μια ξεδιάντροπη στήριξη στον Μάνεση. Αναπαρήγαγε τους εκβιασμούς του εργοδότη για κλείσιμο του εργοστασίου, αναλαμβάνοντας ρόλο μεσάζοντα, ώστε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή σφύριζε αδιάφορος για την άδεια που εξασφάλισε η κυβέρνηση στον Μάνεση για κατασκευή λιμανιού μπροστά από το εργοστάσιο αναβαθμίζοντας το ρόλο της επιχείρησης. Περίτρανα κατέπεσαν οι απειλές την επόμενη ημέρα, όταν η εργοδοσία αδίστακτη προχώρησε σε επιπλέον 13 απολύσεις φτάνοντας συνολικά τις 93, συνεχίζοντας την ...«αναδιάρθρωση» της επιχείρησης.

Οι απεργοί χαλυβουργοί έστειλαν άμεση αγωνιστική απάντηση την Πέμπτη το μεσημέρι με τη νέα κινητοποίηση που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας που διοργάνωσε η Επιτροπή Γυναικών. Οι χαλυβουργοί μαζί με τις γυναίκες τους κατέθεσαν στην κυβέρνηση υπόμνημα και απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των οικογενειών των απεργών και να σταματήσει να στηρίζει την αδίστακτη εργοδοσία.

Με σειρά από εξώδικα, μηνύσεις και απειλές την Παρασκευή προσπάθησε η εργοδοσία και από κοντά οι απεργοσπαστικοί της μηχανισμοί να επεκτείνουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία αμφισβητώντας τη νομιμότητα της απεργίας. Δύο εξώδικα έφτασαν το πρωί στο σωματείο με τις υπογραφές των γνωστών επίδοξων απεργοσπαστών που δουλεύουν ανοιχτά για λογαριασμό του Μάνεση. Συνέχισαν να υποστηρίζουν την ίδια δικαιολογία ότι στις Γενικές Συνελεύσεις δε γίνεται μυστική ψηφοφορία. Αυτό, παρά το γεγονός ότι η ίδια η ΓΣ είχε αποφασίσει για τον τρόπο που ψηφίζουν οι εργαζόμενοι. Τα εξώδικα συμπληρώθηκαν με μήνυση από τους διευθυντάδες του εργοστασίου, μετά την απόφαση του σωματείου να κλείσει η πόρτα της πύλης και να μην επιτρέπεται πλέον η είσοδος σε κανέναν. Οι παραπάνω ενέργειες σφραγίστηκαν με νέο εξώδικο που έστειλε η ίδια η επιχείρηση αργά το απόγευμα της Παρασκευής ενάντια στο σωματείο, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη η απεργία και όποια εκδήλωση γίνεται στο χώρο!

Σε όλα τα παραπάνω οι απεργοί χαλυβουργοί ενωμένοι σαν ατσάλι και ανυποχώρητοι έστειλαν μία μόνο απάντηση: «Αντέχουμε, βαστάμε, συνεχίζουμε και είμαστε όλοι απολυμένοι»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ