Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Οι αποψινές επιλογές

Τη γαλλική κωμική ταινία (παραγωγής 1977) «Θα πάμε όλοι στον παράδεισο», σε σκηνοθεσία Ιβ Ρομπέρ θα μεταδώσει απόψε στις 22.10 το κανάλι της Βουλής.

Ο Ετιέν ανακαλύπτει τυχαία μια φωτογραφία της συζύγου του αγκαλιά με κάποιον άγνωστο και μες τη ζήλια του καταστρώνει διάφορα σχέδια για τον εντοπισμό του... Ενα χρόνο μετά την πρώτη ταινία με τις περιπέτειες της αντροπαρέας των αμετανόητων ανήλικων ενήλικων «Αν το Μάθει η Γυναίκα μου Χάθηκα», η ίδια παρέα ξανασυναντιέται με αφορμή την ανακάλυψη ενός απ' αυτούς (του πάντα απολαυστικού Ζαν Ροσφόρ) ότι η γυναίκα του μπορεί να τον απατά. Μια κωμωδία με σαφείς αναφορές στη σειρά ταινιών «Ροζ Πάνθηρας» του Μπλέικ Εντουαρντς. Παίζουν: Ζαν Ροσφόρ, Κλοντ Μπρασέρ, Γκι Μπεντό, Βικτόρ Λανού, Ντανιέλ Ντελόρμ.

Ο Αλ Πατσίνο σκηνοθετεί στην ταινία του Μάικ Νιούελ με τίτλο «Ντόνι Μπράσκο», που θα προβληθεί απόψε στις 23.10 από το MEGA.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Τζον Πιστόνε, του πράκτορα του FBI, που κατόρθωσε να εισχωρήσει στο σκοτεινό και επικίνδυνο κόσμο της Μαφίας, προκειμένου να την εξαρθρώσει. Ο Πιστόνε παριστάνοντας τον κλεπταποδόχο κοσμημάτων κατορθώνει να γίνει πιστευτός από τους εκπροσώπους του οργανωμένου εγκλήματος. Τα πράγματα περιπλέκονται όμως, επειδή σιγά σιγά ο Πιστόνε εμπλέκεται με τον Μπράσκο σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αναπτύσσοντας μια φιλία υπό τις περίεργες αυτές συνθήκες. Αρχίζει να αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, όπως το να αποκαλύψει ή όχι πληροφορίες στο FBI, μη θέλοντας να προδώσει τον Μπράσκο... Ο Αλ Πατσίνο, αρκετά σπασμένος και γερασμένος, δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας. Παίζουν επίσης οι Τζόνι Ντεπ, Μάικλ Μάντσεν, Τζέιμς Ρούσο, Αν Χεκ.

Την ελληνική κωμική ταινία «Εμείς τα μπατιράκια», σε σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου θα μεταδώσει σήμερα στις 19.30 η ΕΤ3.

Ο Θανάσης, βοηθός ζαχαροπλάστη σε κάποια επαρχιακή πόλη, τσακώνεται με το αφεντικό του και φεύγει στην πρωτεύουσα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Στο δρόμο προς την Αθήνα, φιλοξενείται για λίγο στο σπίτι του Ηλία, ο οποίος προσπαθεί να τον παντρέψει με τη χαζούλα αδελφή του. Γνωρίζει την όμορφη και τσαχπίνα Τριανταφυλλιά και σώζει από πνιγμό μια θεόμουρλη γεροντοκόρη που τον ερωτεύεται και τον καταδιώκει. Για να της ξεφύγει, ντύνεται μαθήτρια αλλά συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή, όπου γνωρίζει μια χαριτωμένη και τροφαντή κλέφτρα, ενώ η γεροντοκόρη τα σπάει στο κέντρο που τραγουδάει ο Μπιθικώτσης, καταλήγοντας στο ίδιο κελί με τον Θανάση. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Θανάσης καταφέρνει να ξεφύγει από τη γεροντοκόρη και παίρνει μέρος σ' ένα μεγάλο διαγωνισμό κεφιού και χορού, με παρτενέρ το κορίτσι των ονείρων του, την Τριανταφυλλιά... Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Μαλούχος, Φραγκίσκος Μανέλλης, Κώστας Βουτσάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ