Κυριακή 4 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Πτώση 4% εμφάνισαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ το Γενάρη καθώς υποχώρησε η ζήτηση για μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν μικρότερη μείωση των παραγγελιών, της τάξεως του 1,3%. Ο δείκτης των παραγγελιών θεωρείται σημαντικός καθώς αποτυπώνει τις προβλέψεις των επιχειρήσεων για το μέλλον τους. Εν προκειμένω, η πτώση αποδίδεται στο ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι καθόλου σίγουρες.

«APPLE» - ΠΡΩΤΙΑ Πάνω από τα 500 δισ. δολάρια ανήλθε η κεφαλαιοποίηση της «Apple», με τον αμερικανικό κολοσσό να κατοχυρώνει την πρωτιά στη λίστα με τις μεγαλύτερης αξίας επιχειρήσεις στον κόσμο. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν φέτος στα 40 δισ. δολάρια. Η «Apple» είναι η έκτη αμερικανική εταιρεία με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 500 δισ. δολάρια. Οι άλλες πέντε είναι η «Exxon», η «Microsoft», η «Cisco», η «Intel» και η «General Electric».

«ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ» - ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ Ο Ρέι Ντάλιο κατάφερε να υποσκελίσει τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος και να αναδειχθεί στον «πιο επιτυχημένο διαχειριστή hedge fund στον κόσμο» καθώς το «Bridgewater Alpha fund» απέφερε πέρσι κέρδη 13,8 δισ. δολαρίων στους επενδυτές. Τα hedge fund χαρακτηρίζονται «κερδοσκοπικά», αν και στην πραγματικότητα είναι γνήσια τέκνα του χρηματιστικού κεφαλαίου στις συνθήκες της πλήρους απελευθέρωσης της κίνησης των κεφαλαίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το fund του κ. Πόλσον.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ