Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11199

ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΑΕΔ
Βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια

ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τη λεηλασία της Τράπεζας Ελλάδας στα αποθεματικά των Ταμείων

ΣΕΛ.  32

ΠΑΜΕ: Μάχη για μισθούς και Συμβάσεις σε τόπους δουλειάς και κλάδους
  • Εμποδίζουμε τη μείωση μισθών, διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις
  • Την Τετάρτη 7 Μάρτη κινητοποιήσεις για την ανεργία, τη μείωση των επιδομάτων, στα γραφεία του ΟΑΕΔ όλης της χώρας
  • Πολύμορφη δράση για τις εργαζόμενες γυναίκες μπροστά και στις 8 Μάρτη

Με το σύνθημα «Δεν θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν τους μισθούς μας» το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν τους όρους παρεμπόδισης της μείωσης μισθών και υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων διεκδικώντας αυξήσεις. Οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αναλαμβάνουν δράση για ανάπτυξη κάθε μορφής αγώνα - και απεργιακών κινητοποιήσεων - μέσα στο Μάρτη και συντονισμό των κλάδων, κοινές παρεμβάσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους. Οι διοικήσεις των σωματείων, οι σωματειακές επιτροπές να σχεδιάσουν κατά κλάδο, κατά εργοστάσιο, κατά επιχείρηση την οργάνωση της πάλης με Γενικές Συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς. Με τις Λαϊκές Επιτροπές να δεθούν οι τόποι δουλειάς με τις εργατογειτονιές.


ΣΕΛ.  9

125 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Ολοι αύριο στη συναυλία αλληλεγγύης

Να πλημμυρίσει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η πύλη του εργοστασίου από τη συμπαράσταση του εργατόκοσμου. Μία ώρα πριν, στις 11 π.μ., θα γίνει και συνέλευση της Επιτροπής Γυναικών των απεργών χαλυβουργών.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ
Προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Η συνεχής ανελέητη επίθεση στο λαϊκό εισόδημα με την κλιμακούμενη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, τη βαριά φορολογία, την ανεργία κλπ., οδηγεί πλατιά λαϊκά στρώματα σε τραγικά αδιέξοδα και ειδικά αυτά που αναγκάστηκαν να δανειστούν από τις τράπεζες για να αποκτήσουν σπίτι ή για να υπάρξουν ως αυτοαπασχολούμενοι. Σ' αυτές τις συνθήκες, σαν άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά να διεκδικήσουν μαζί για να επιβάλουν: Τη διαγραφή των χρεών από τόκους, τη μείωση κατά 50% όλων των δανείων και την αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για άνεργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Τη διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τη μείωση κατά 30% των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες και των αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και τους ψαράδες και το πάγωμά τους για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη παραγραφή των πανωτοκίων. Τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων σε σύγχρονη λαϊκή στέγη.



ΚΕΑΤ
Ενα βήμα πριν τη διάλυση

ΣΕΛ.  15
ΔΗΜ.ΑΡ. - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Πιέζουν να προωθηθεί το ναρκωνομοσχέδιο

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Εξασφάλιση εξεταστικών κέντρων για ΑμΕΑ

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ AE
Ούτε σπιθαμή ελεύθερης παραλίας

ΣΕΛ.  18
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΓΙΑ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΟΕΚ - ΟΕΕ
Κοινή πάλη για να ματαιωθεί το έγκλημα

ΣΕΛ.  11
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Αγώνας με το εργατικό λαϊκό κίνημα

ΣΕΛ.  19
«ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»
Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ.


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ