Κυριακή 4 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
8η Μάρτη - Σύμβολο αγώνα για τις εργαζόμενες γυναίκες

Η 8η Μάρτη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη του εργατικού και του γυναικείου κινήματος που εμπνέει και σήμερα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Παρά τα 155 χρόνια που μας χωρίζουν από την 8η Μάρτη 1857 και την ηρωική κινητοποίηση των υφαντριών της Νέας Υόρκης, που διεκδικούσαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους τους, η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί σύμβολο αγώνα που φωτίζει και τη σημερινή πάλη των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση.

Στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της σαρωτικής επίθεσης στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, αποκτά αυξημένη σημασία. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ κλιμακώνουν τη δράση τους με στόχο να απευθυνθούν πλατιά στις γυναίκες, οργανώνουν κινητοποιήσεις με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα, καλούν τις γυναίκες να πάρουν θέση στην πάλη, να μετατρέψουν την 8η Μάρτη σε εφαλτήριο αγώνων.

Η ΟΓΕ επικεντρώνει ιδιαίτερα στο τρίπτυχο εργασία - ανεργία - μητρότητα, δεδομένου ότι σε αυτό συγκεντρώνονται και τα πυρά της επίθεσης της συγκυβέρνησης, των κομμάτων που τη στηρίζουν, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας συνολικά.



ΣΕΛ.  16

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ