Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11201

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο οι κινητοποιήσεις στους κατά τόπους ΟΑΕΔ για μέτρα προστασίας των ανέργων

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάλη για κατάργηση όλων των χαρατσιών στους τόπους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες

ΣΕΛ.  24

Μισθός για νέους 511 ευρώ μεικτά ανεξαρτήτως Σύμβασης

Motion Team

Κατάργηση όλων των κλαδικών συμβάσεων για τους νέους εργαζόμενους μέχρι 25 ετών, προβλέπει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των Συμβάσεων που ψηφίστηκε στις 28 Φλεβάρη, απόφαση που επιβάλλει υποχρεωτικά τη συντριβή των μισθών, ιδιαίτερα για τους νέους. Αυτό σημαίνει ότι οι εργοδότες μπορούν να μειώσουν άμεσα τους μισθούς όλων των νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών κατά 32%, είτε αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ είτε αμείβονται με κλαδική Σύμβαση Εργασίας.


ΣΕΛ.  3

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη συνεχίζουν αταλάντευτα

Ακόμα πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι συνεχίζουν το σκληρό αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στα σωματεία μετάλλου όλης της χώρας σε πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΑντιΚΚΕ προβοκάτσια στο διαδίκτυο

Το ΚΚΕ και ο «Ριζοσπάστης», με διάφορες αφορμές, έχουν επιστήσει την προσοχή του λαού στις διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες και τα αυτοαποκαλούμενα «ενημερωτικά» ιστολόγια, που είτε κατασκευάζουν, είτε αναπαράγουν ανεξέλεγκτα «ειδήσεις» και «πληροφορίες», με στόχο να προβοκάρουν το κίνημα και το ΚΚΕ. Χαρακτηριστικό και εξόφθαλμο παράδειγμα αποτελεί η διακίνηση χτες στο διαδίκτυο μιας δήθεν «ανακοίνωσης» του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία, μεταξύ άλλων, το Κόμμα εμφανίζεται να ζητάει «άμεση μείωση του μισθού των λαθρομεταναστών με τα ίδια ημερομίσθια του νόμιμου εργάτη στα 22,45 ευρώ στις φυτείες πατάτας». Η κατασκευασμένη ανακοίνωση, εμφανίστηκε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «social fail» και σε ελάχιστο χρόνο αναπαράχθηκε σε γνωστά για την παραπληροφόρηση και το χυδαίο αντικομμουνισμό τους site, όπως το «τρομακτικό» και άλλα. Την πλαστότητα της ανακοίνωσης παραδέχεται ο ίδιος ο εμπνευστής της με μήνυμα που παρουσίασε στο «social fail», όπου γράφει επί λέξει: «Εχω ακριβώς μια ώρα για να παίξω με copy paste bloggs (σ.σ. ιστολόγια που αντιγράφουν και αναπαράγουν "ειδήσεις" και "πληροφορίες") πριν από λίγο έφτιαξα μια ανακοίνωση τύπου με το γνωστό generator του ΚΚΕ ...για να δούμε πόσοι θα τσιμπήσουν». Ο κατασκευαστής της αντιΚΚΕ ανακοίνωσης «πειραματίζεται» με το κατά πόσο γρήγορα και μαζικά μπορεί μια προβοκάτσια να διαδοθεί στο διαδίκτυο. Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ, ούτε αθώα, ούτε τυχαία είναι. Προσδοκά ότι στα site θα αναπαράγεται η βρωμιά του, άρα και η προβοκατόρικη γκεμπελίστικη ανακοίνωση θα συνεχίσει να σέρνεται σαν αληθινή, χτυπώντας με ψέματα το ΚΚΕ. Τρανή απόδειξη ότι το συγκεκριμένο κατάπτυστο κατασκεύασμα, «έπαιξε» σαν είδηση στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο ρόλος τέτοιων site είναι ελεεινός και επικίνδυνος. Ο λαός να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Καμιά εμπιστοσύνη στα Μέσα των αστών. Ενημέρωση αποκλειστικά από το «Ριζοσπάστη» και τον «902».



ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ «ΑΛΦΑ Ι»
Ναυάγησε λίγα μέτρα από τη στεριά

ΣΕΛ.  12
«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Σέρνουν στη χρεοκοπία τα ασφαλιστικά Ταμεία

ΣΕΛ.  6
ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
Στον αέρα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

ΣΕΛ.  15
ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αγωνιστικές δράσεις για το γιορτασμό της

ΣΕΛ.  12
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Νέες εκχωρήσεις και «συνεργασίες» στα σκαριά

ΣΕΛ.  21
«ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ»
Προσπάθεια παρερμηνείας των θέσεων του ΚΚΕ

Η προσπάθεια του λαού να δώσει λύση σε συνθήκες κρίσης στο πρόβλημα της διατροφής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα της πάλης του. Σε αυτή την πάλη πρωτοστατεί το ΚΚΕ, δυναμώνει την αλληλεγγύη και δεν υποτιμά καμία προσπάθεια της λαϊκής οικογένειας να εξασφαλίσει τη διατροφή της.


ΣΕΛ.  32
Νέα αθλιότητα Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ