Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί των μαθητών

Ανακοίνωση με την οποία κάνει πλατιά εξόρμηση η Οργάνωση στα σχολεία του Βόλου

Από τη μαζική κινητοποίηση μαθητών στο Βόλο την περασμένη βδομάδα
Από τη μαζική κινητοποίηση μαθητών στο Βόλο την περασμένη βδομάδα
Πλατιά εξόρμηση στα σχολεία του Βόλου, στους μαθητές και τις μαθήτριες κάνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του. Το ΝΣ Μαγνησίας στέκεται ιδιαίτερα στα επιχειρήματα και την αντιπαράθεση που ξεδιπλώνεται μέσα στους κόλπους του μαθητικού κινήματος και καλεί τους μαθητές με βάση την πείρα τους να ξεχωρίσουν τους φίλους από τους εχθρούς:

«Τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις ακούς από διάφορες ομάδες να σου λένε ότι οι μαθητές πρέπει να παλέψουν μόνοι τους. Στην τελευταία κινητοποίηση ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να εκφραστούν φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ολοι αυτοί θέλουν η φωνή των μαθητών που κατέβηκαν στο δρόμο να μείνει εκεί. Να μείνει μόνο μια κραυγή. Δεν λένε ότι προοπτική υπάρχει μόνο αν ο αγώνας των μαθητών του Βόλου ενωθεί με τον αγώνα των μαθητών που κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με τον αγώνα των εργατών και των φοιτητών, όλου του λαού. Αυτό το λέει μόνο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ που πρωτοστατούν για να χτιστεί η λαϊκή συμμαχία που θα σαρώσει την πλουτοκρατία και την εξουσία της. Γι' αυτό έχουν μένος απέναντι στο ΚΚΕ. Θέλουν τους μαθητές αδύναμους και αποκομμένους, θέλουν αδύναμη τη λαϊκή συμμαχία».

Οπως τονίζεται, «αυτοί που λένε ότι η ΚΝΕ καπελώνει τους αγώνες δεν θέλουν να γίνονται γενικές συνελεύσεις στα σχολεία, παρουσιάζουν διάφορα χαρτιά σαν αποφάσεις για τις οποίες κανένα 15μελές δεν αποφασίζει, κανένας μαθητής δεν ξέρει από ποιους παίρνονται και μιλάνε για οργάνωση μέσω facebook. Η λογική "έξω τα κόμματα", δηλαδή έξω η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, είναι καθοδηγούμενη, επιζήμια, είναι συνεργάτης της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης. Ωστε στα σχολεία να ριζώσει η ανοργανωσιά, η πολιτική και οι νόμοι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Να βρεθεί η νεολαία απροετοίμαστη στη θύελλα της καπιταλιστικής κρίσης».

Και συνεχίζει το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ: «Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές που σε καλούν σε έναν "αντιμνημονιακό αγώνα". Εχουν στόχο! Σπέρνουν αυταπάτες ότι με μια άλλη κυβέρνηση και χωρίς σύγκρουση οι καπιταλιστές θα τρομάξουν και θα αρχίσουν να μας χαρίζουν λεφτά και να δίνουν αυξήσεις. Μέσα σε αυτό το "μέτωπο" έχει χωρέσει κάθε καρυδιάς - καρύδι! Από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κουβέλη που είναι με την ΕΕ και το ευρώ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΕΛΜΕ των διευθυντάδων μέχρι τον Καρατζαφέρη και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Ολοι τους έχουν δηλώσει "αντιμνημονιακοί"! Το ζήτημα δεν είναι μόνο το μνημόνιο. Με ή χωρίς μνημόνιο τα ίδια μέτρα παίρνουν και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, που στόχο έχουν να χρεοκοπήσουν το λαό για να κερδίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Με ή χωρίς μνημόνια τα βάσανα των γονιών μας και τα δικά μας θα υπάρχουν όσο τα μονοπώλια κάνουν κουμάντο.

Από κοντά και όσοι σε θέλουν να μη στοχεύεις στους πραγματικούς ενόχους, αλλά να βγάζεις την οργή σου σε ένα κτίριο. Διακηρύσσουν ότι εύκολα, με ένα ντου, με νεράντζια και πέτρες στην αστυνομία, θα ανατραπεί το σύστημα! Καμία λύση δεν δόθηκε ποτέ και πουθενά με ένα "ντου", με μούντζες και νεράτζια!

Ο αγώνας δεν είναι εύκολος, ούτε μια στο τόσο. Με μια πορεία και μερικές μέρες κατάληψη δεν αλλάζει ο κόσμος. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο εάν οργανώνεται καθημερινά η πάλη ώστε να μην περάσουν τα μέτρα σε κάθε σχολείο. Να μην υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, σε αίθουσες, ενάντια στις συγχωνεύσεις, για να σταματήσουν οι γονείς μας να ματώνουν για φροντιστήρια, βιβλία και τις ανάγκες των σχολείων. Για να είναι ο αγώνας οργανωμένος, σταθερός και ανθεκτικός, χρειάζεται να εναλλάσσονται οι μορφές πάλης, να συμπορεύεται με το ταξικό εργατικό κίνημα, να μην κάνουμε κανένα σκόντο από τα αιτήματά μας, να στοχεύει στους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της κατάστασης», τονίζει μεταξύ άλλων το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγελία για προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών(2012-10-26 00:00:00.0)
«Να μην τρομοκρατηθούν οι μαθητές»(2011-02-03 00:00:00.0)
Πολυήμερες αποβολές για μαθητικές κινητοποιήσεις(2010-10-21 00:00:00.0)
Δικάζεται η ανυπότακτη στάση ζωής(2000-02-25 00:00:00.0)
Μεγάλος και δίκαιος αγώνας(1998-11-13 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων(1998-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ