Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Δικάζεται η ανυπότακτη στάση ζωής

Την ποινικοποίηση των αγώνων του μαθητικού κινήματος καταδικάζουν, με ανακοινώσεις τους, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ

Στον πταισματοδίκη Βόλου, Βασ. Καντερέ, καλούνται σήμερα ν' απολογηθούν τα μέλη του περσινού μαθητικού συμβουλίου του 1ου Ενιαίου Λυκείου Νέας Ιωνίας στη Μαγνησία, για τη συμμετοχή τους και την πρωτοπόρα δράση τους στις μεγαλειώδεις μαθητικές κινητοποιήσεις τον Νοέμβρη - Δεκέμβρη του 1998 και το Γενάρη του 1999.

Στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, ύστερα από εντολή της Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου Ελένης Μετσοβίτου, έχουν κληθεί για απολογία στον πταισματοδίκη, περίπου 50 μαθητές, μέλη των περσινών μαθητικών συμβουλίων του 2ου και 3ου Γυμνασίου, του 1ου Ενιαίου Λυκείου, του Πολυκλαδικού και του 2ου ΤΕΕ.

Τις νέες κυβερνητικές διώξεις εναντίον των αγωνιστών μαθητών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ , στην οποία επισημαίνει: «Η επιμονή της κυβέρνησης να ποινικοποιεί κάθε αγώνα, εκτός της αντιδημοκρατικής αντίληψης που προδίδει, στοχεύει ευθέως στην τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της, στην κάμψη του ηθικού, στην αποθάρρυνση μελλοντικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων καθώς και στη διαπαιδαγώγηση υποταγμένων συνειδήσεων». Και συνεχίζει: «Στο εδώλιο πρέπει να κάθεται η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική της, που αυξάνει την ανεργία και τη φτώχεια, την αβεβαιότητα στους νέους και αφαιρεί κοινωνικές κατακτήσεις».

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διώξεις των μαθητών και να πάρει πίσω την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, στην ανακοίνωσή της καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αξιοποιώντας την ευκαιρία των επικείμενων εκλογών, να κάνουν βασικά κριτήρια ψήφου την πολιτική της λιτότητας και του αυταρχισμού, ώστε να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα του δικομματισμού, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να υλοποιήσουν και μετά τις εκλογές την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ σε ένα μέτωπο αντίστασης και πάλης των λαϊκών δυνάμεων για τα δίκαια συμφέροντά τους».

Το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ

Το όργιο κυβερνητικής τρομοκράτησης σε βάρος των μαθητών καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, επισημαίνοντας ότι «σχετίζεται άμεσα με τη γενικότερη προσπάθεια φίμωσης του λαϊκού κινήματος, υποταγής όλων όσοι σηκώνουν ανάστημα στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης».

«Οι αγωνιζόμενοι μαθητές - υπογραμμίζει - όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους μεγαλειώδεις αγώνες τους, δίδαξαν σε όλη την κοινωνία την ανυπόταχτη στάση ζωής, έφεραν στο προσκήνιο και στην καθημερινή επικαιρότητα το σοβαρό ζήτημα της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Μέσα από τα συνθήματά τους ανέδειξαν τον πραγματικό υποκινητή τους, δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης, που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, που τους πετά έξω από το σχολείο ρίχνοντάς τους στο σκουπιδοτενεκέ των ΤΕΕ και της διά βίου κατάρτισης. Οι μαθητές, όμως, δεν υπέκυψαν και ούτε πρόκειται να υποκύψουν. Δεν υποτάσσονται ούτε από τα μαθητοδικεία, ούτε από τα ιδιώνυμα της κυβέρνησης. Θα αντισταθούν σε κάθε είδους τρομοκρατία. Θα προτάξουν τον ανυπόταχτο χαρακτήρα τους, τη μαζική και συλλογική πάλη για τα δικαιώματά τους, για τη ζωή που τους ανήκει μαζί με όλο το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ