Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά ένταση της καταστολής στο κέντρο της πόλης

Συμφωνούν οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., «Χρυσή Αυγή»

Ενταση της καταστολής ενάντια στους λαϊκούς αγώνες προωθεί η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγους δημοτική αρχή στην Αθήνα. Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης, αναφερόμενος στα επεισόδια της Κυριακής 12 Φλεβάρη, έφερε προς έγκριση ψήφισμα συμφωνημένο με μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους που ρίχνει την ευθύνη περιφρούρησης στους διοργανωτές της κάθε κινητοποίησης, τους φορτώνει την ευθύνη κάθε προβοκάτσιας, ζητά δε και λήψη «προληπτικών μέτρων», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει (απαγόρευση διαδηλώσεων, έλεγχοι σε όποιον κυκλοφορεί κ.λπ.).

Τον Καμίνη σιγοντάρισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), Ν. Κακλαμάνης, που συμφώνησε με το ψήφισμα και μάλιστα επανέλαβε παλαιότερο αίτημά του να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο κακούργημα ο βανδαλισμός μνημείων, η καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Σύμφωνοι με τους δύο προηγούμενους εμφανίστηκαν, λιγότερο ή περισσότερο, οι Γ. Αμυράς και Ν. Μιχαλολιάκος («Χρυσή Αυγή»).

Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κατήγγειλε τον δήμαρχο ότι βράδυ Κυριακής και ενώ δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωναν ενάντια στο νέο μνημόνιο αντιμέτωπες με τόνους χημικά των ΜΑΤ και τη δράση συμμοριών, ο Γ. Καμίνης καλούσε τις «υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις» να το υπερψηφίσουν. Εξήγησε πως τα επεισόδια ξεκίνησαν και εξελίχτηκαν προμελετημένα, μια οργανωμένη και γενικευμένη προβοκάτσια, ακριβώς προκειμένου να αποτρέψουν τις χιλιάδες λαού να διαδηλώσουν ενάντια στα βάρβαρα μέτρα. Οτι η καταστολή και η προβοκάτσια πάνε μαζί από το αστικό κράτος και θα ενταθούν σε συνθήκες που ο λαός μας δείχνει αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με την πολιτική συγκυβέρνησης - ΕΕ.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε τον Γ. Καμίνη για την ξεκάθαρα προβοκατόρικη τοποθέτησή του στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», όταν αναφερόμενος στα επεισόδια είπε: «Είναι όλοι αυτοί που κατακαίνε την Αθήνα κάθε φορά. Είναι και ένα τμήμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοβάμαι και ένα τμήμα της κοινοβουλευτικής αριστεράς». Ερωτώμενος τότε από τον δημοσιογράφο αν αναφέρεται και στο ΚΚΕ αρνήθηκε να το διευκρινίσει, αφήνοντας να αιωρείται απαράδεκτος υπαινιγμός κατά του Κόμματος. Μπροστά στην καταγγελία Σοφιανού ο δήμαρχος επέλεξε να σιωπήσει. Διευκρινίζοντας εξάλλου ο Ν. Σοφιανός γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» δε στηρίζει το ψήφισμα (που δεν έλεγε λέξη για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα) τόνισε ότι δεν μπορεί να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στη βαρβαρότητα του νέου μνημονίου, που οδηγεί στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού, βαρβαρότητα που επικροτεί η δημοτική αρχή (στηριζόμενη από ΠΑΣΟΚ και αντιμνημονιακούς της ΔΗΜΑΡ), να αποσιωπούμε τις σκληρές συνέπειές της στη ζωή των εργαζομένων.

Σημειωτέον ότι σε ξεχωριστή συζήτηση που έγινε στο ΔΣ για στήριξη όσων επιχειρήσεων και καταστημάτων καταστράφηκαν από τη δράση των γνωστών μηχανισμών, αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρα (π.χ. μείωση τελών). Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ζήτησαν τα όποια μέτρα στήριξης να συνοδεύονται (ως προϋπόθεση ενίσχυσης) από απαγόρευση απολύσεων προσωπικού σε όποια επιχείρηση βοηθηθεί. Το αρνήθηκε η δημοτική αρχή, συνεπικουρούμενη ουσιαστικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, με το ψευτοεπιχείρημα ότι δεν έχουν τέτοια αρμοδιότητα.

Συγχωνεύσεις σχολείων και συμβασιούχοι

Σε μια σειρά άλλα ζητήματα ο Ν. Σοφιανός ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για το αν προωθεί την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για συγχωνεύσεις σχολείων, αν και με ποιο πρόσχημα μεθοδεύει καταργήσεις βρεφονηπιακών σταθμών. Οπως επίσης ζήτησε ενημέρωση γιατί η δημοτική αρχή δεν έχει παρουσιάσει Οργανισμό Λειτουργίας του νεοσύστατου Οργανισμού Πολιτισμού Αθλησης και Νεολαίας του δήμου, θέμα που αφορά περίπου 2.000 εργαζομένους του.

Τέλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι περίπου 700 συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε Καθαριότητα και Πράσινο πληρώνονται με έναντι από το Νοέμβρη, δίχως να έχουν πάρει ούτε δώρο Χριστουγέννων. Οπως και το γεγονός ότι άλλοι 34 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη, μαζί και τέσσερις συνάδελφοί τους που απολύθηκαν μεν, ωστόσο η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε ότι πρέπει να τους καταβληθούν δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ