Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Συνεχίζονται με νεκρούς οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και χτες στο Αφγανιστάν με σύνθημα «Θάνατος στην Αμερική», με αφορμή την είδηση ότι Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες στη ΝΑΤΟική βάση Μπαγκράμ έκαψαν αντίτυπα του Κορανίου. Σύμφωνα με την αφγανική αστυνομία κατά τις χτεσινές διαδηλώσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και δεκάδες τραυματίστηκαν, ωστόσο οι Αφγανοί αξιωματούχοι αρνούνται ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, υποστηρίζοντας ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Παρουάν οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με την ίδια «προσπάθησαν να εισβάλουν στο κυβερνείο και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών με αληθινά πυρά».

Αξιωματούχοι των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής, χωρίς να αποκαλύπτουν τα ονόματά τους, ισχυρίζονται ότι οι στρατιώτες έκαψαν ιερά κείμενα, τα οποία είχαν κατασχεθεί από τους κρατούμενους, οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή, αντιδράσεις προκαλεί στο Αφγανιστάν ο τραυματισμός εννιά μικρών κοριτσιών, κατά τη διάρκεια επίθεσης των κατοχικών αμερικανο - ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο σχολείο τους. Οι κατοχικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι δε διαθέτουν πληροφορίες για το συμβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ