Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προχωράει η ωμή συνδικαλιστική δίωξη!

Κλήσεις σε απολογία άρχισε να στέλνει η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης στους συνδικαλιστές του ΕΣΔΕΠ και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά την κατεπείγουσα προανάκριση που διατάχθηκε «για τη διακοπή της συνεδρίασης της οργανωτικής επιτροπής για τις εκλογές του συμβουλίου διοίκησης στις 8-2-2012».

Η ωμή πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη των εκλεγμένων συνδικαλιστικών εκπροσώπων μελών ΔΕΠ, εργαζομένων και φοιτητών έρχεται ως απάντηση της κυβέρνησης και των πρόθυμων υποστηρικτών της πολιτικής της, στο σημαντικό πλήγμα που κατάφεραν στην εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου με τις μαζικές κινητοποιήσεις τους οι διδάσκοντες, οι εργαζόμενοι και φοιτητές, ματαιώνοντας τις εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του συμβουλίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία αυτή ως συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη ενάντια σε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων, καθηγητών και φοιτητών. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης ανταποκρίθηκαν με αξιοσημείωτη ετοιμότητα και ταχύτητα στις κραυγές των υπερασπιστών του νόμου - πλαισίου. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν. Οραμα και επιδίωξη όλων αυτών το πανεπιστήμιο της αγοράς, χωρίς συνδικαλιστικές ελευθερίες, χωρίς διεκδικήσεις. Στόχος τους δεν είναι οι συγκεκριμένοι που μηνύονται ως πρόσωπα, αλλά το εργατικό, φοιτητικό, λαϊκό κίνημα που παλεύει και αντιστέκεται, που υπερασπίζεται δικαιώματα και κατακτήσεις. Δε θα τους περάσει».

Σε άλλα ιδρύματα

Σήμερα είναι προγραμματισμένες και οι εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης στο ΤΕΙ Λαμίας. Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας σημειώνει αναφορικά με το νόμο - πλαίσιο και τα συμβούλια διοίκησης: «Καταλύουν κάθε συλλογικό όργανο, κάθε συλλογική διαδικασία του σπουδαστικού κινήματος, διαλύοντας πλήρως τις δομές και τα όργανα των συλλόγων όπως τις ξέραμε. Ενισχύουν τη διαπλοκή και τα αλισβερίσια που έδιναν και έπαιρναν το προηγούμενο διάστημα». Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου καλεί σε αγώνα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο και καλεί σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό να μην ψηφίσουν στις εκλογές που βάζουν ταφόπλακα στις σπουδές των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων. Ο σύλλογος έχει ορίσει γενική συνέλευση για σήμερα το πρωί.

Σήμερα είναι προγραμματισμένες να γίνουν αντίστοιχες εκλογές και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ