Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Καταψήφισε το νομοσχέδιο για την πολυνομία

Τον ψευδεπίγραφο χαρακτήρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τίτλο «Αρχές, Διαδικασίες και Μέσα Καλής Νομοθέτησης» ανέδειξαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, το οποίο και καταψήφισαν. Επισήμαναν ότι πίσω από την προσπάθεια καταπολέμησης της πολυνομίας κρύβεται η πρόθεση ακόμη μεγαλύτερης προσαρμογής του κράτους στις ανάγκες του κεφαλαίου. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι νόμοι εξυπηρετούν τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, επισήμανε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «το γενικό πνεύμα και η αιτιολογία του νομοσχεδίου χαρακτηρίζονται από μια λειτουργική και θεσμική προσέγγιση. Η λεγόμενη όμως κακοδαιμονία νομοθεσίας δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι παραπλανητική η κυβερνητική προσέγγιση ότι έχουμε πολυνομία». Οπως είπε, στην πραγματικότητα το θέμα βρίσκεται στην «υπαγωγή νομοθετικής δραστηριότητας στα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, επισήμανε ότι «σε όλα τα νομοθετήματα είναι προσχηματική και η διαφάνεια και η διαβούλευση. Σε κανένα νομοσχέδιο ύστερα από την οποιαδήποτε συζήτηση και διαβούλευση δεν γίνεται καμιά ουσιαστική αλλαγή». Μάλιστα έθεσε ρητορικά το ερώτημα «με νόμους και διαφανείς διαδικασίες δε φτάσατε στα 590 ευρώ τον κατώτερο μισθό;»...

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, υποστήριξε ότι «πολυνομία και κακονομία είναι παθογένειες του ελληνικού κράτους με συνέπεια τη διαφθορά και το να δυσκολεύουν τον πολίτη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org