Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεδιπλώνονται πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Γαλάτσι
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Γαλάτσι
Το κάλεσμα που απευθύνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας στους μαθητές για ξεσηκωμό ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, συζητιέται στα σχολεία, στα τμήματα, στις γενικές συνελεύσεις, ενώ αναπτύσσονται πολύμορφες πρωτοβουλίες.

Χτες το πρωί, μαθητική κινητοποίηση έγινε στο Γαλάτσι με διαδήλωση στο Δημαρχείο. Μαθητές από το 1ο, 2ο και το 40ό Λύκειο Γκράβας και από το 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου δήλωσαν ότι το μέλλον της νεολαίας δεν είναι οι μισθοί πείνας, η φτώχεια και η εξαθλίωση και διεκδίκησαν από τη δημοτική αρχή σίτιση για τους μαθητές, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην κληθεί καμία λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τα χαράτσια. Τα αιτήματά τους κατέθεσαν στο δήμαρχο, ο οποίος, σύμφωνα με τους μαθητές, είπε ότι το ζήτημα της σίτισης θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας. Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε και εκπρόσωπος της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ της περιοχής.

«Στο πόδι όλα τα σχολεία και οι γειτονιές! Με τα 15μελή και τα 5μελή μας, με τα Συντονιστικά Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά! Με Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις! Οργανωμένα - μαζικά - περιφρουρημένα, να σπάσουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί! Συναγερμός σε κάθε τάξη, σχολείο, γειτονιά!», αναφέρει το κάλεσμα που απηύθυνε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας αμέσως μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό, το τοπικό Συντονιστικό Κολωνού - Σεπολίων καλεί σήμερα τους μαθητές από τα σχολεία της περιοχής σε κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι, στη Λένορμαν (στον Αγιο Κωνσταντίνο).

Στο Βόλο

Σε καταλήψεις των 1ου και 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου, 6ου και 7ου Λυκείου Βόλου, 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και 3ου ΕΠΑΛ Βόλου προχώρησαν οι μαθητές, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που ψηφίστηκαν στη Βουλή. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας διαμαρτύρονται και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη μεταφορά τους, καθώς - λόγω προβλημάτων ασφάλειας στον κόμβο Φυτόκου - τα λεωφορεία τούς αφήνουν πολύ μακριά από το σχολείο τους. Γι' αυτό προχώρησαν και σε κατάληψη του δρόμου στο συγκεκριμένο σημείο.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου καλεί τους μαθητές σε κινητοποιήσεις, στα σχολεία, στις γειτονιές, με συλλογικές αποφάσεις. Τους καλεί επίσης σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει το Σάββατο 18 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου για να καθορίσει τα παραπέρα αγωνιστικά του βήματα.

Στην Κρήτη

Στα Χανιά σήμερα, Τετάρτη, γονείς και μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμπαρίου θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη διασταύρωση Κολυμπαρίου. Ζητούν την απρόσκοπτη συνέχιση της δωρεάν μεταφοράς στα σχολεία και λένε ΟΧΙ στη σταδιακή - όπως χαρακτήρισαν - κατάργηση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Με ανακοίνωσή του το ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ καταγγέλλει συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Καλεί τους γονείς και μαθητές στον αγώνα για τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση. Τέλος, απευθύνει κάλεσμα προς τις μαθητικές κοινότητες και τα Συμβούλια να γίνουν κάστρα που θα οργανώσουν τον αγώνα για να μη διακοπεί η μεταφορά, για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει.

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου πραγματοποίησαν χτες το πρωί, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, μαθητές από 4 σχολεία που είναι υπό κατάληψη και άλλα σχολεία. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πορεύτηκαν προς το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης και στη συνέχεια στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ