Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» στην πώληση της Αλιμιάς

Να σταματήσει αμέσως η παράδοση του νησιού Αλιμιά (μεταξύ Ρόδου και Χάλκης) στους ιδιώτες απαίτησε χτες στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα νησάκι με ιδιαίτερη αρχαιολογική σημασία. Από την πλευρά της κυβέρνησης, όμως, ήταν σαφές ότι θα επιμείνει στην πολιτική του ξεπουλήματος, αποδεχόμενη τις σχετικές πρωτοβουλίες της τοπικής δημοτικής αρχής.

Για «υπερβολική ανάπτυξη του θέματος», μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γ. Νικητιάδης. Συμφωνώντας ουσιαστικά με το ξεπούλημα του νησιού, είπε ότι «αξιοποίηση οποιασδήποτε μορφής πρέπει να λάβει υπόψιν τη θεσμοθετημένη ζώνη της Αλιμιάς ως αρχαιολογικού χώρου».

Σαφέστατη ήταν η τοποθέτηση της Β. Νικολαΐδου, η οποία ζήτησε «να σταματήσει κάθε επιχειρηματική εκμετάλλευση του νησιού Αλιμία», που «έχει κηρυχθεί ως παραδοσιακός οικισμός» και «στη συνέχεια αρχαιολογικός χώρος, λόγω των ευρημάτων, που καλύπτουν πολλές εποχές». Σημειώνοντας ότι η απόφαση του δήμου Χάλκης ξεπερνά κάθε νομική έννοια, τόνισε ότι «πιέζεται από τις κυβερνητικές παραινέσεις για εκχώρηση και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Μάλιστα, άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή, αναφέροντας πως «δεν πάει να διεκδικήσει, για να λύσει τα προβλήματα των δημοτών», αλλά «προχωρά γρήγορα, κάτω από το άγχος του ξεπουλήματος». Επίσης, θύμισε ότι αντίθετη στην ... «αξιοποίηση» του νησιού είναι και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχαιολόγων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ