Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11175

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το δίλημμα είναι: Υποταγή στην εξαθλίωση ή συμμετοχή στην ταξική πάλη και αντεπίθεση

ΣΕΛ.  6  -  7

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα
  • Αθήνα στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως
  • Το συλλαλητήριο να αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία
  • Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, θέλουν να καταργήσουν ό,τι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα. Βάζουν στο επίκεντρο το τσάκισμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων. Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Να τους ανατρέψουμε. Ολοι στον αγώνα. Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς τους.
  • Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δεκάδες σωματεία - Ομοσπονδίες - Εργατικά Κέντρα κάλεσαν τη ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 9 Φλεβάρη. Η ΓΣΕΕ κρύφτηκε, αρνήθηκε την απεργία και την ίδια στιγμή συζητά με τους ληστές της εργατικής τάξης. Στέκεται εμπόδιο, δίνει αβάντα σε κυβέρνηση και τρόικα, για να περάσουν ανώδυνα τα νέα συντριπτικά μέτρα πτώχευσης του λαού.

ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σήμερα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Με την αγωνιστική συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και πορεία προς την «Αγρότικα», κλιμακώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, που εδώ και 15 μέρες εκτυλίχθηκαν με ποικιλόμορφες δράσεις.


ΣΕΛ.  20

Προσφορά

Ο σύντροφος Τζιαβάρας Βαγγέλης προσφέρει στην ΚΟ Ναυπλίου του ΚΚΕ 1.500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.


ΚΚΕ
Λένε ψέματα

Οσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου», όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα. Λένε χονδροειδέστατα ψέματα, γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την υψηλή κερδοφορία, που συσσώρευσε τεράστια κέρδη που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και απαιτείται η καταστροφή τους. Τα μνημόνια δεν προκαλούν την κρίση, ούτε γίνονται για να την αντιμετωπίσουν. Τα εφαρμόζουν για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στο λαό, αλλά κυρίως για να τσακίσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να διευκολύνουν τη μελλοντική κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός πρέπει επειγόντως να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα των αστικών κομμάτων και του οπορτουνισμού. Δεν υπάρχει σωτηρία για τους εργαζόμενους όσο τα μονοπώλια θα είναι κυρίαρχα και η χώρα στην ΕΕ. Λύση, ανάπτυξη υπέρ του λαού, μπορεί να γίνει μόνο με κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Μονόδρομος, η λαϊκή συμμαχία και η αντεπίθεση, η συμπόρευση με το ΚΚΕ.



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κόντρα στην απόρριψη ίδρυσης συλλόγου γονέων

ΣΕΛ.  14
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
Απειλή «λουκέτου»

ΣΕΛ.  28
ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Χιλιάδες ναυτεργάτες έξω από τα καράβια

ΣΕΛ.  11
ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οχι» στον «Κώδικα Ναρκωτικών»

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΕΒΕ
Υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

ΣΕΛ.  20
ΑΘΗΝΑ
Εφιαλτικές ώρες για άστεγους - άπορους

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ - ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Κινητοποίηση σε 6 σταθμούς διοδίων

ΣΕΛ.  16
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Την Τρίτη η συναυλία αλληλεγγύης

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Τέρμα στις αυταπάτες

Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, ο λαός πρέπει να αξιολογήσει πόσο σοβαρές είναι οι θέσεις των διάφορων ευρωλάγνων, θεσμολάγνων και ευρωαριστερών, που συνεχώς μιλούν για αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ