Κυριακή 5 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΞΩΦΥΛΛΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέτωπο στην εξάρτηση και τη «ναρκω-κουλτούρα»

Το νομοσχέδιο που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. ονομάζει «Κώδικα Ναρκωτικών» έρχεται σε συνέχεια της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ στα νοσοκομεία, σε συνέχεια της πολιτικής χορήγησης υποκατάστατων από το κράτος και διαιώνισης της εξάρτησης από τα ναρκωτικά. Προχωρά ακόμα παραπέρα στην ίδια κατεύθυνση και αποποινικοποιεί τη χρήση, την προμήθεια και την κατοχή όλων των ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, παραδίδει την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες και την κερδοφορία τους.

Μιλώντας στον «Ρ» η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, ανάμεσα σ' άλλα τονίζει: «Για δεκαετίες προσπαθούν με όλα τα μέσα τα δύο κόμματα εξουσίας και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου να νομιμοποιήσουν τη χρήση των ναρκωτικών, το διαχωρισμό τους σε "μαλακά" και "σκληρά", κάτι που δεν πέρασε έως τώρα μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση του λαϊκού κινήματος. Σήμερα βρήκαν την ευκαιρία, μέσα στη λαίλαπα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συγκροτήθηκε για να μας "σώσει" από τη χρεοκοπία, να νομοθετήσουν και αυτό το έγκλημα κατά της νεολαίας, που θα βυθίσει ακόμα περισσότερες λαϊκές οικογένειες στην απελπισία.

Απορρίπτουμε τη διαχείριση του προβλήματος όταν μάλιστα μένουν στο απυρόβλητο οι γενεσιουργοί αιτίες, πολύ περισσότερο τώρα που με το νομοσχέδιο γίνεται ένα επιπλέον ποιοτικό αρνητικό βήμα, αυτό της νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών, με το πρόσχημα να μη φυλακίζονται δήθεν οι χρήστες. Απαιτούμε δημόσια και δωρεάν προγράμματα για πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη, μείωση της ζήτησης και όχι μείωση της βλάβης, όπως κάνουν μέσω της υποκατάστασης».



ΣΕΛ.  16

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ