Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FOOTBALL LEAGUE/FOOTBALL LEAGUE 2
Παρατημένοι στη μοίρα τους οι παίκτες

Την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ποδοσφαιριστές σε Football League και Football League 2 - και η οποία αποτέλεσε την αιτία να προχωρήσουν σε αποχή - περιέγραψε (NovaΣΠΟΡ FM 94.6) χθες ο Δ. Κοτταράς.

Ο τερματοφύλακας του Βύζαντα Μεγάρων, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δυστυχώς φέτος στο ποδόσφαιρο, έχω δει όσα δεν είδα τα τελευταία 15 χρόνια που είμαι επαγγελματίας. Ούτε τα στοιχειώδη δεν θεωρούνται δεδομένα. Οχι να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, αλλά να είμαστε ασφαλισμένοι. Τριτοκοσμική εργασιακή σχέση.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Υπάρχουν παιδιά που έχουν χτυπήσει που δεν έχουν λεφτά να κάνουν την εγχείρηση. Είναι ντροπή για όσους διοργανώνουν το πρωτάθλημα και για όσους συμμετέχουν υπό αυτές τις συνθήκες. Φτάσαμε σε σημείο μηδέν. Φτάσαμε σε κωμικοτραγική κατάσταση. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι σε ποσοστό 90%, για να μη βγει κανείς πονηρός και πει "εγώ πληρώνω". Ειδικά οι πιο νέοι, κάνουν άλλη δουλειά για να ζήσουν».

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν πολύ μεγάλο όφελος να υπάρχει και η Super League (σ.σ. αναφέρεται στους συνάδελφους του) στην υπόθεση, όμως ενωμένες 18 ομάδες της Football League και άλλες πόσες από την Football League 2, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Γι' αυτό πρέπει να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για κάτι νέο».

Από την πλευρά της η ένωση των εργοδοτών, ανέβαλλε την - προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα - συνεδρίαση του ΔΣ για την ερχόμενη Τρίτη (7/2). Ενώ μέλη της, με περισσό θράσος, αντί να απολογηθούν, εγκαλούν - «νουθετούν» τους ποδοσφαιριστές. Και εκμεταλλεύονται την κατάσταση που - με την ανοχή της κυβέρνησης - δημιούργησαν για να αποσπάσουν περισσότερα οφέλη.

Ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας, Στ. Σφακιανάκης, πρόσφατα ισχυρίστηκε (στον ίδιο ρ/σ) ότι «δεν είχε κανένα νόημα η αναστολή, από τη στιγμή που ο κ. Μπιτσαξής (σ.σ. γγΑ) είπε στον κ. Γιαννακόπουλο (σ.σ. πρόεδρο ΠΣΑΠ) ότι θα λυθεί το πρόβλημα εντός 15 ημερών. Οταν κάνεις μια απεργία θα πρέπει να υπάρχουν κάποια επίπεδα και κάποια στάδια, να λες πού στοχεύεις... Καταλαβαίνω τους παίκτες, αισθάνομαι την πίεση, αλλά υπάρχει δέσμευση από την Πολιτεία πως θα τακτοποιηθεί το ζήτημα»...

Ενώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αλ. Κούγιας, γνωστοποίησε (σε ανακοίνωση) την προσδοκία του «ότι η νέα διοίκηση του ΠΣΑΠ και ο κύριος Στέλιος Γιαννακόπουλος θα συμπαρασταθούν αντιστοίχως και θα προκηρύξουν αποχές και σε δίκαια αιτήματα των ΠΑΕ όπως π.χ. την μείωση των μισθών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τραγικής οικονομικής κρίσης που διάγουμε, αλλά και στο απαράδεκτο, νομικά και ηθικά, θέμα της αποζημιώσεως των ποδοσφαιριστών μετά από προσφυγή, όχι μέχρι το χρόνο που πραγματικά εργάστηκαν, αλλά στο σύνολο, πολλές φορές, των πολυετών συμβολαίων τους»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ