Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Ανακοίνωσε μειώσεις μισθών

Εξορμήσεις ξεκινά σήμερα η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Την απόφασή της να επιβάλει μείωση μισθών στους εργαζόμενους συνολικά της επιχείρησης ανακοίνωσε μέσω των στελεχών της στα καταστήματα η εργοδοσία των σούπερ - μάρκετ «Βερόπουλος». Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων η μείωση αυτή θα φτάνει το 12% για όσους απασχολούνται με 8ωρο και 10% για όσους εργάζονται με 4ωρη απασχόληση.

«Μην αποδεχτείτε καμία μείωση μισθού. Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας», είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ. Καλεί όλα τα διοικητικά συμβούλια, τα συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα με την ανακοίνωση στο χέρι να βρεθούν στα καταστήματα του Ομίλου «Βερόπουλου», να μπουν μπροστά για να εμποδίσουν τα χειρότερα που έρχονται, να αναχαιτίσουν την υπόθεση.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Γραμματεία έχει ήδη καθορίσει τις πρώτες εξορμήσεις και περιοδείες σε καταστήματα του Ομίλου προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους, να τους καλέσει να οργανώσουν συντονισμένα τον αγώνα τους για την απόκρουση της επίθεσης. Από σήμερα και όλη την επόμενη βδομάδα έχουν προγραμματιστεί περιοδείες σε καταστήματα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις περιοχές: Βύρωνα, πλ. Παπαδιαμάντη, Γαλάτσι, Ριζούπολη, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Μοσχάτο, Ηλιούπολη, Αγ. Μαρίνα Ηλιούπολης, Καρέα, Παγκράτι, Ιλίσια, Ν. Σμύρνη και Μεταμόρφωση.

Μην αποδεχτείτε το σφαγιασμό σας

Οπως χαρακτηριστικά αποκαλύπτει η ανακοίνωση της Γραμματείας, οι πωλήσεις του Ομίλου στα Βαλκάνια αυξήθηκαν στο εννιάμηνο του 2011 κατά 25%. Τα κέρδη της θυγατρικής στα Σκόπια έφτασαν τα 9 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2011 από 7,5 εκατομμύρια ευρώ το 2010, ενώ και στη Σερβία τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ από 1,9 εκατομμύρια ευρώ το 2010.

«Παρά την κερδοφορία - υπογραμμίζει - ο όμιλος Βερόπουλου παίρνει μέτρα που χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση των 6.500 εργαζομένων στα 228 καταστήματα που λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια».

Η Γραμματεία δηλώνει ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους για να «αντιμετωπίσουμε, να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Μην αποδεχτείτε το σφαγιασμό σας, καμιά υπογραφή, καμία μείωση μισθού, όσοι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει μετά την τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης συλλογικά να αποφασίσουν να πάρουν πίσω την υπογραφή τους. Απάντηση μπορούμε να δώσουμε, έχουμε τη δύναμη, κανένας μόνος του δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα απέναντι στην εργοδοσία του Βερόπουλου που η κυβέρνηση τους στηρίζει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ